Ez nekünk jó: Zsidó Virtuális Könyvtár

2020. Augusztus 12. / 11:18


Ez nekünk jó: Zsidó Virtuális Könyvtár

Szerző: Kácsor Zsolt

A zsidósággal kapcsolatos okostelefonos alkalmazásokat bemutató sorozatunkban igazi nagyágyú következik: a Jewish Virtual Library, azaz a Zsidó Virtuális Könyvtár, amely több mint 25 ezer cikket és több mint 10 ezer képet tartalmaz. Voltaképpen az is lehetne a neve: Minden, ami zsidó.


Az American-Israeli Cooperative Enterprises (AICE) által létrehozott Zsidó Virtuális Könyvtár valódi kincsesbánya, igaz, bányászni angol nyelven kell, cserébe azonban gyakorolhatjuk az angolunkat. Nem csak judaisztikai tudásbázis, hanem annál sokkal több: van benne lexikon, hírrovat, naptár,  kommentárgyűjtemény, könyvesbolt, naptár, podcast. A könyvtárat a következő négy nagy téma köré csoportosították: holokauszt, életrajzok, antiszemitizmus, történelem.

Jegyzet 2020-08-12 111540.png

Üssék csak be a keresőbe azt a szót, hogy Hungary! A találatok között az első egy olyan link, amely az összes olyan magyar település adatait tartalmazza, amely zsidó szempontból valamiképpen fontos lehet. Sőt, külön szócikket kapott a neológia, mint speciális magyar zsidó jelenség. 

Remek egy app, de aki nem csak az okostelefonján szeretne böngészni benne, az fölkeresheti a Zsidó Virtulis Könyvtár honlapját is. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Az emlék áldássá válik: öt éve ment el Deutsch Róbert
Kultúra
Ilyen volt a „multikulti” az első századokban
Mazsihisz hírek
Franciaország budapesti nagykövete a Mazsihisz elnökénél

Kommentek