„Córesz és Mázel Tov a Páva utcában” – meghívó rendhagyó tárlatvezetésre

2021. Október 07. / 16:51


„Córesz és Mázel Tov a Páva utcában” – meghívó rendhagyó tárlatvezetésre

A Holokauszt Emlékközpont (Budapest IX. ker., Páva utca 39.) minden érdeklődőt szeretettel vár 2021. október 12., kedden délután 5 órakor a „Córesz és Mázel Tov a Páva utcában” című időszaki kiállítás rendhagyó tárlatvezetésére az Emlékközpont zsinagógaterébe. A programon való részvétel ingyenes, regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát kérjük / IDE KATTINTVA jelezze.

A Pesti Izraelita Hitközség két világháború között meghirdetett Vissza a zsidósághoz! programjának kiemelkedő építészeti és szellemi szimbóluma az 1924-ben felavatott Páva utcai zsinagóga, amelyet Baumhorn Lipót, a legnagyobb magyar zsinagógaépítész tervezett.

Annak ellenére, hogy a 20. század első felében peremkerületnek számított, Ferencváros zsinagógaközössége a pesti neológ közösségi és hitélet integráns részévé tudott válni.

Időszaki kiállításunk e közösség életét a 20. század elejétől napjainkig mutatja be, amelynek szerves része volt úgy a córesz, azaz a nehézségek, az egyéni és a közösségi traumák, mint a mázel tov, a közösségi lét öröme és vidámsága.

Pillantsunk be a mindennapokba és fedezzük fel az újrakezdések történetét zsinagógánk és közössége életéből a tárlat kurátorainak vezetésével!

A program a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében kerül megrendezésre.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek