Balszerencsés izraeli kezdet a Tour de France-on

2021. Június 27. / 14:51


Balszerencsés izraeli kezdet a Tour de France-on

Az Israel Start-up Nation sztár-versenyzője a négyszeres Tour győztes Chris Froome mindent egy lapra tett fel: visszatérni a csúcsra francia körversenyen. Silló Sándor beszámolója.

A 2019 súlyos balesete óta most először nyilatkozott úgy, hogy kész a megméretésre. Az idei évad az első, hogy az Israeli csapat színeiben indul, de a komolyabb versenyeket vagy kihagyta vagy edzésnek tekintve teljesítette csak. Minden porcikájával a Tour de France-ra készült.

tour-1.png

Már az első versenynapon utolérte a balszerencse. A kisebb ütközésekből ugyan kimaradt, sőt az első komolyabb tömeges bukást is megúszta, ám a másodikba 7,5 km-rel a cél előtt ő is belekeveredett.

A mezőny harmada feküdt a szétguruló bringák között. A kamera az esélyeseket kereste, sajnos Chris Froome is közöttük volt.

A jó hír, hogy vissza tudott ülni a kerékpárra és csapattársa Omer Goldstein oldalán, teljesítette az utolsó 6 km-es emelkedőt, de így is 15 perces hátrányt szedett össze. Komoly optimizmus kell azt hinni, hogy innen még vissza tud kapaszkodni az összesített verseny élmezőnyébe.

“Nem így terveztem a mai napot, de sikerült befejeznem" - tweetelt Froome a szakasz után.  "Vár még rám néhány vizsgálat. Remélem, mindenki, aki bukott rendben van."

A szakaszt Julian Alaphilippe a Deceuninck-Quick-Step versenyzője nyerte.

Az Israel Start-Up Nation versenyzői közül a kanadai Guillaume Boivin áll a legjobban hátránya mindössze 51mp.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Élet + forma
Rumbach: „Piros Pont” a vizuális tervezőknek
Megemlékezések
Bálint gazda ma volna 102 éves – fakadjon áldás emlékéből!

Kommentek