A Mazsihisz és önkéntesei a járvány ellen (videó)

2021. Április 27. / 16:08


A Mazsihisz és önkéntesei a járvány ellen (videó)

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) önkéntesei több mint egy éve aktívan kiveszik a részüket a koronavírus-járvány elleni küzdelemből. Az egyedülállók számára az elmúlt évben megszervezték a bevásárlást, gyógyszerkiváltást és kutyasétáltatást, ezekben a hetekben az oltópontokon való jelenlétre és segítségnyújtásra koncentrálnak.

A Mazsihisz Szeretetkórházában – amely Közép-Kelet-Európa egyetlen zsidó kórháza – naponta több száz embert oltanak be a koronavírus ellen. A járvány elleni védekezésben aktívan részt vesznek a neológ hitközség önkéntesei is.

Mint azt videónkban Rádi Angéla, a Mazsihisz-BZSH közös krízismenedzsmentjének tagja elmondja: az egyedülállók számára az elmúlt évben megszervezték a bevásárlást, gyógyszerkiváltást és kutyasétáltatást, ezekben a hetekben pedig az oltópontokon való jelenlétre és segítségnyújtásra koncentrálnak. A videóban Heisler András, a Mazsihisz elnöke hangsúlyozza: azon túl, hogy szervezi a vallási életet, a Mazsihisz rengeteg közfeladatot lát el.

korhaz-nyito-04-27.jpg

A zsidó hitközség nem csak a magyar zsidókért, hanem az egész magyar társadalomért dolgozik – ezért kéri munkájához a magyar adófizetők támogatását.

***

Az önök adója a továbbiakban is elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy ovisokat neveljünk, diákokat oktassunk, zsinagógákat és hitközségeket vezessünk, tudományos, kulturális és művészeti tevékenységet folytassunk, egyszóval ápolhassuk és gazdagíthassuk a gazdag zsidó hagyományt! Minden egyes felajánlás számít!

Technikai számunk: 0358
Megszolgáljuk a bizalmukat!
https://osszetartozunk.mazsihisz.hu/

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek