Profi receptek az idei pészachra, amelyekkel elkápráztathatjuk az ünneplő családot! A közösségünk számára Bodrogi Fűszeres Eszter összeállított pár finomságot, a sorban megtalálhatók az ünnepre való, legfontosabb fogások a klasszikus macesztorától a citromos csirkecombig.
Eszter az ételsort úgy állította össze, hogy a pészach 8 napja alatt – az ilyenkor használható alapanyagok korlátozása ellenére – gasztronómiailag is átéljük a csodát. Boldog ünnepet, jó étvágyat kívánunk!
Macesztorta:
10 tojás szétválasztva
30 dkg cukor
8 evőkanál maceszliszt
30 dkg dió
csipet só
50 dkg vaj (opcionálisan
margarin)
10 dkg holland kakaópor
0,5 dl rum
Maceszgombóc:
4 nagy tojás
4 evőkanál libazsír
12 dkg maceszliszt
2 maceszlap
só, sok bors
1 kiskanálnyi friss, reszelt gyömbér
leheletnyi szerecsendió
2 evőkanál snidling apróra
vágva
1 kávéskanál friss
kakukkfű
2 evőkanál petrezselyem apróra vágva
Húsleves:
1 kg aprólék
4 sárgarépa
2 gyökér
½ zellergumó
Citromos csirkecomb:
4 db csirkecomb (egész,
vagy 8 dobverő)
2 db citrom
2 fej fokhagyma
2 dl olívaolaj
2 csokor petrezselyem
kakukkfű
4 fej hagyma
3 evőkanál méz
Zöldpesztós sültzöldségek
köretnek:
3 csokor petrezselyem
2 dl olívaolaj
1 fej fokhagyma
1 kg krumpli
1 kg sárgarépa