Eurovízió: Eden Golan ötödik lett, de nekünk így is ő a győztes

2024. Május 12. / 08:38


Eurovízió: Eden Golan ötödik lett, de nekünk így is ő a győztes

Izrael-ellenes hangulat uralta a svédországi Malmöben megrendezett 68. Eurovíziós Dalfesztivált, ám az izraeli zászlóval fellépő Eden Golan mindenkinek az értésére adta, hogy a zsidókat nem lehet megtörni. A közönségtől a második legtöbb szavazatot kapta (323-at), míg a 11 tagból álló zsűritől 52 pontot kapott, így az énekesnő az ötödik helyen végzett. A mi szemünkben azonban ő nyert, hiszen nagyszerűen énekelt és szívszorító elszántsággal képviselte Izraelt.

A 68. Eurovíziós Dalfesztivál győztese Nemo (Svájc) lett a The Code című szerzeménnyel, Horvátország a második, Ukrajna a harmadik, Franciaország a negyedik, Izrael az ötödik helyen végzett. Izraelt Eden Golan képviselte a Hurricane című dallal. Az énekesnő a Hamász-terroristák által október hetedikén elrabolt túszoknak ajánlotta a dalát.

Az Eurovíziós dalfesztivál történetében a Zsidó Állam eddig négyszer diadalmoskodott. Eden Golannak egy egész ország és a teljes diaszpóra szurkolt, ezt fejezte ki a Facebookon közzétett üzenetével Jichák Hercog izraeli elnök is. 

mazsihisz icon

Címkék

Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Vandálok fújták le Anne Frank amszterdami szobrának talapzatát
Megemlékezések
„Fényképeik fennmaradtak, de nem szólnak hozzám”