Eurovízió: Eden Golan ötödik lett, de nekünk így is ő a győztes

2024. Május 12. / 08:38


Eurovízió: Eden Golan ötödik lett, de nekünk így is ő a győztes

Izrael-ellenes hangulat uralta a svédországi Malmöben megrendezett 68. Eurovíziós Dalfesztivált, ám az izraeli zászlóval fellépő Eden Golan mindenkinek az értésére adta, hogy a zsidókat nem lehet megtörni. A közönségtől a második legtöbb szavazatot kapta (323-at), míg a 11 tagból álló zsűritől 52 pontot kapott, így az énekesnő az ötödik helyen végzett. A mi szemünkben azonban ő nyert, hiszen nagyszerűen énekelt és szívszorító elszántsággal képviselte Izraelt.

A 68. Eurovíziós Dalfesztivál győztese Nemo (Svájc) lett a The Code című szerzeménnyel, Horvátország a második, Ukrajna a harmadik, Franciaország a negyedik, Izrael az ötödik helyen végzett. Izraelt Eden Golan képviselte a Hurricane című dallal. Az énekesnő a Hamász-terroristák által október hetedikén elrabolt túszoknak ajánlotta a dalát.

Az Eurovíziós dalfesztivál történetében a Zsidó Állam eddig négyszer diadalmoskodott. Eden Golannak egy egész ország és a teljes diaszpóra szurkolt, ezt fejezte ki a Facebookon közzétett üzenetével Jichák Hercog izraeli elnök is. 

mazsihisz icon

Címkék

Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek