A Habsburgok és a zsidók – megjelent a Szombat januári száma

2022. Január 10. / 10:35


A Habsburgok és a zsidók – megjelent a Szombat januári száma

A Szombat zsidó politikai és kulturális folyóirat idei évi első száma a Habsburg-birodalom és az Osztrák-Magyar Monarchia társadalmi életét veszi górcső alá a zsidóságra fókuszálva. A lapban többek között Habsburg Ottó és a zsidóság viszonyáról, a Monarchia alatti cionista mozgalomról olvashatunk, de találhatunk a friss Szombatban egy interjút Habsburg Györggyel, akivel Gadó János beszélgetett.


Megjelent a Szombat XXXIV. évfolyamának első száma, amelyben többek között Prőhle Gergely, Gadó János, Michael Miller, Olosz Levente, Seres László, Schweitzer Gábor, Szentgyörgyi Zita, Zima András írásai olvashatók. A folyóirat ezúttal a Habsburgok és a zsidóság kapcsolatát, viszonyát állította a fókuszba, ebből az apropóból Gadó János szerkesztő Habsburg Györggyel, az utolsó magyar király és osztrák császár, IV. Károly unokájával beszélgetett. 

szom.jpg

A lapban olvasható két további interjú is: Mundruczó Kornél filmrendező a legújabb, Evolúció című játékfilmjéről és a vészkorszak második, harmadik nemzedékéről beszél, míg Borgula András és Marcsa Barbara a Gólem Színházról és a független kulturális szervezetekről nyilatkozott a Szombatnak. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Szerb Antal 121. születésnapjára
2022. Május 01. / 21:48

Szerb Antal 121. születésnapjára

Kommentek