Goldziher intézet: Cionizmus és anticionizmus – egykor és ma

2023. November 28. / 10:16


Goldziher intézet: Cionizmus és anticionizmus – egykor és ma

A Goldziher Ignác Zsidó Történeti és Kulturális Kutatóintézet nyilvános kerekasztal-beszélgetést rendez Cionizmus és anticionizmus – egykor és ma címmel a Mazsihisz-BZSH székház Goldmark termében november 30-án, csütörtökön délután 5 órától. A résztvevők: Balázs Gábor, Berkovits Balázs, Schönberger Ádám, Zima András, a moderátor Novák Attila. 

Mi történt a zsidó állam eszméjével és valóságával? Milyen áramlatok támogatják és támadják Izraelt? Van-e a Hamasznak nyugati akadémiai támogatottsága? Ilyen kérdések kerülnek napirendre a Goldziher intézet e hét csütörtöki kerekasztal-beszélgetésén a Mazsihisz-BZSH székház Goldmark termében (bejárat a Wesselényi utca felől, kapunyitás 16 óra 45 perckor).

A beszélgetés résztvevői: Balázs Gábor eszmetörténész, az ORZSE egyetemi docense és általánosrektor-helyettese; Berkovits Balázs szociológus, a Tel Aviv-i Egyetem (Stephen Roth Institute) kutatója; Schönberger Ádám zsidó közösségi vezető, a MAROM cionista ifjúsági egyesület elnöke, a Bánki-tó fesztivál és az Auróra szervezője; Zima András történész, tanár, a Holokauszt Emlékközpont igazgatója. A rendezvény moderátora Novák Attila történész, a Goldziher Intézet munkatársa.

A kerekasztal-beszélgetés Facebook-oldala itt megtekinthető.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Schneider Andor öröksége – megemlékezés a XVI. kerületben
Zsidó világ
Mazsihisz podcast: Nagykanizsa zsidó emlékezete
Hírek, lapszemle
Palesztin tüntetőkre kellett rendőrt hívni a Karmelita mellett