Michael Benson: Zsidó gengszterek a nácik ellen

2023. December 28. / 16:53


Michael Benson: Zsidó gengszterek a nácik ellen

Michael Benson 29 fejezeten keresztül járja végig, hogy a világháború kitörésére alaposan megerősödött zsidó maffia hogyan kezelte saját hatáskörben (félig-meddig Nathan D. Perlman New York-i bíró sugalmazására és engedélyére) az egyre elszaporodó náci vagy náciszimpatizáns amerikai egyletek ügyét. Az, hogy a nácikat végül nem engedték érvényesülni az Egyesült Államokban, javarészt Perlman és a maffia erőfeszítéseinek volt köszönhető – írja a Qubit.hu portál.

A szerző az amerikai zsidók történetével kezdi a könyvet: míg 1882-ben még csak 250 ezren éltek az Egyesült Államokban, 1924-re négymillióra emelkedett a számuk, a kezdeti elkülönülés után pedig a zsidó fiúk a húszas években már ugyanolyan lelkesen kergették az amerikai álmot, mint bárki más. Ez azoknak, akik nem akartak gyári munkásként vagy boltosként megöregedni, ekkoriban a szeszcsempészetet jelentette (ennek megfelelően Benson több hőse is ezzel kezdte a működését, az ebből összeszedett pénzből építette ki aztán a birodalmát, legyen szó szerencsejátékról, vagy kuplerájokról). A világválság még több bandát eredményezett, és hamarosan az olaszokhoz és az írekhez hasonlóan a zsidóság is kitermelte a maga bűnözői elitjét.

7x3aWHdbj6t09XDPs.jpeg

A fura stílus ellenére azért a Zsidó gengszterek a nácik ellen nem rossz könyv, legalábbis ami a tartalmi részét illeti: Benson a saját maga által választott bulváros stílusban, de alaposan, 29 fejezeten keresztül járja végig, hogy a világháború kitörésére alaposan megerősödött zsidó maffia hogyan kezelte saját hatáskörben (félig-meddig Nathan D. Perlman New York-i bíró sugalmazására és engedélyére) az egyre elszaporodó náci vagy náciszimpatizáns amerikai egyletek ügyét. Az, hogy a nácikat végül nem engedték érvényesülni az Egyesült Államokban, javarészt Perlman és a maffia erőfeszítéseinek volt köszönhető, igaz, később az FBI is közbeavatkozott, amikor nemzetellenes tevékenységgel vádolták a Német-Amerikai Bundot és az Ezüstingeseket, a két legnagyobb Amerikában tevékenykedő náciszimpatizáns csoportot – írja Dippold Ádám a Qubit.hu portálon.

A teljes recenzió elolvasához kattintsanak IDE

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek