Für Emil kiállítása a Zsidó Kulturális Fesztiválon

2024. Augusztus 29. / 13:28


Für Emil kiállítása a Zsidó Kulturális Fesztiválon

A gonosz bolyongó lélek, avagy különleges képzőművészeti tárlat a Zsidó Kulturális Fesztiválon. A dibbuk a zsidó mitológia olyan démoni figurája, akit a gonoszsága miatt nem fogad be sem a menny, sem a föld, így ártatlan emberek testébe bújva igyekszik élethez jutni. Erre a gonosz, bolyongó lélekre utal Für Emil festőművész új tárlata, amelyet a 26. Zsidó Kulturális Fesztiválon tekinthetnek meg.

A „Válogatott történetek az alakját változtató dibbuk idejéből” című kiállítás: 2024. szeptember 10. és 18. között tekinthető meg, hétfő-csütörtök: délelőtt 10 és délután 5 óra között, pénteken délután 2 óráig. Szombaton zárva. 

Für Emil a nemzedéke egyik legkimagaslóbb tehetsége, aki számos egyéni kiállításon mutatta be műveit idehaza és külföldön egyaránt. A jelenleg Angliában élő művész eddig több mint 50 könyvet illusztrált, műveivel a Múlt és Jövőben rendszeresen találkozhatnak, hiszen ő a nagy múltú zsidó folyóirat állandó illusztrátora.

FUR_EMIL-Cooltix.jpg

Für Emil gondolatai a saját művészetének jellegzetességeiről: „drámai feszültséggel teli, vidám illusztrációk, groteszk, szürreális közlési ingerben és jelképekben gazdag világ jellemzi munkáimat. Kétségtelen, hogy alkotásaim erősen a zsidó kultúrkör sajátosságait képviselik, bár széles sokoldalúságban el tudok vonatkoztatni más téma irányba is, de ebben a fantázia szabadságban a groteszk és a játék erősen kiegészítik egymást. Zsidó öntudatom erőssége nem más, mint az állandó lelki és intellektuális fejlődés folyamat. Rajzaimban, munkaimban felismerhetők a Misna és Halacha tanulmányok, a Kabbala és egyéb misztikus ismeretek.”

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek