Az életörömre hangolunk: hamarosan újra Zsidó Kulturális Fesztivál!

2022. Július 08. / 10:00


Az életörömre hangolunk: hamarosan újra Zsidó Kulturális Fesztivál!

A Dohány utcai zsinagóga programjaival elindult a jegyértékesítés a 24. Zsidó Kulturális Fesztiválra, amelyen a kedves közönségünk ismét a hazai és nemzetközi zenei élet sztárjaival találkozhat – arról nem is beszélve, hogy a hagyományos zsinagógai helyszíneken kívül ezúttal rendezünk programot a Magyar Zene Házában és a Madách Színházban is. Mivel nehéz évek vannak mögöttünk, a 2022-es fesztivál jelmondata idén így hangzik: „Az életörömre hangolunk!”.

Biztosak vagyunk benne, hogy nemcsak az évről évre visszatérő közönségünk, de az idei Zsidó Kulturális Fesztiválra most először ellátogató kedves vendégeink is el lesznek ragadtatva attól a különösen gazdag programkínálattól, amelyet az idén szeptember 4-től szeptember 12-ig tartó rendezvénysorozatra állítottunk össze. Mindig is hangsúlyt helyeztünk az igényes művészeti szórakoztatásra, ám idén még inkább igyekeztünk olyan programokat kínálni, amelyek segítenek elfeledtetni mindannyiunkkal azokat a rettenetes, vírusterhelt éveket, amelyeket remélhetőleg magunk mögött hagytunk.

ZSKF_495x400_szlogennel (002).jpg

Ezt szem előtt tartva az idei Zsidó Kulturális Fesztivál közönsége a magyar zenei élet olyan kiváló énekeseivel, művészeivel találkozhat bő egy hét alatt, mint Falusi MariannKoncz ZsuzsaRost AndreaMalek AndreaMüller Péter SziámiOláh IbolyaLászló BoldizsárGájer BálintVeres Mónika-Nika vagy Szulák Andrea. A színházak világában nemcsak a prózai alakításaikkal, de az énektudásukkal is kiemelkedő színművészek közül pedig – a teljesség igénye nélkül – olyan meghatározó művészek fogadták el meghívásunkat, mint Fesztbaum BélaGergely RóbertHegyi BarbaraHernádi Judit vagy Kern András.

Az énekeseken és a színészeken kívül természetesen a hazai zenésztársadalomból is jelentős művészek képviseltetik majd magukat. Velünk lesz többek között Födő SándorHavasi BalázsHeilig GáborGerendás PéterJáger BandiKorcsolán OrsolyaSzakcsi Lakatos Béla.

Nem maradhat el a mindenkori Zsidó Kulturális Fesztiválokon mindig hatalmas sikert arató, a Jávori Fegya által vezetett Budapest Klezmer Band, valamint a Masa Tamás által vezetett Sabbatshong Klezmer Band koncertje sem, hiszen ez a két zenekar immár olyannyira hozzátartozik a fesztiválhoz, mint maguk az ikonikus helyszínek.

A kedves közönségünket ezúttal is várjuk a Dohány utcai, a Hegedűs Gyula utcai és a Rumbach utcai zsinagógába, míg idén új helyszínként jelenik meg a Madách Színház Tolnay-szalonja, valamint a Városliget új ékköve, a Magyar Zene Háza.

A vendégeink már megszokhatták, hogy nemcsak a hazai művészi élet színe-java fordul meg nálunk a fesztivál idején, de igyekszünk nemzetközi sztárokat is Budapestre csábítani. Idén föllép a Zsidó Kulturális Fesztiválon az izraeli popzene új keleti dívája, a gyönyörűséges hangú és különleges kisugárzású Lala Tamar, a szintén izraeli Nigun Kvartett, valamint a szefárd dalokat ihletett előadásban közvetítő Mara Aranda művésznő Spanyolországból.

Ha ennyi még nem volna elég, idén lesznek rendhagyó produkciók is. Közönségünknek kedveskedünk egy Radnóti-esttel, amelynek résztvevői Dés AndrásDés László, Fullajtár AndreaLukács Miklós és Mácsai Pál; lesz egy Barbra Streisand előtt tisztelgő rendezvényünk; sőt, egy ősbemutatóra is sor kerül, hiszen most először kerül színre Teszter Nelli és Nógrádi Gergely Forró csokoládé című zenés komédiája, de köztünk lesz a Monarchia Operett társulata is, akikől egy látványos koncertelőadást láthatunk és hallhatunk majd a „slágergyáros” Zerkovitz Béla dalaiból, Bauer Andreát is láthatjuk, aki idén: "Sába királynője" című produkcióval készül a fesztiválra. 

Ebben a rövid ajánlóban természetesen nem fért el az a gazdag kínálat, amely az idei fesztivál közösségére vár, ezért a részletekért folyamatosan tájékozódjanak a rendezvény honlapján és az egyes műsorok ismertetőjében.

Szeretettel várjuk önöket, s ne feledjék: mi már az életörömre hangolunk!

A FESZTIVÁL TELJES PROGRAMJA IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG!

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek