Gyász: Izraelben 73 éves korában meghalt Pintér Gábor volt zeneiklub-vezető

2024. Január 10. / 16:30


Gyász: Izraelben 73 éves korában meghalt Pintér Gábor volt zeneiklub-vezető

„Kérdés: Mivel foglalkozol Izraelben? Válasz: 69 éves vagyok. Napfényben akarom eltölteni a hátralevő pár évemet." Ez a dialógusrészlet abból a 2020-as interjúból való, amelyet a Primate.hu portál készített Pintér Gáborral, aki legendás budapesti zenei klubokat vezetett. Sajnos nem sokáig élvezhette a napfényt: Pintér Gábor a napokban meghalt. 

Pintér Gábor nevét bizonyára az elektronikus zene legtöbb fanatikusa ismeri. Legalábbis azok, akik szorgalmasan járták a bulikat Budapesten már a '90-es évek utolsó és a 2000-es évek első évtizedében. Többszörös klubtulajdonosként úttörő szerepet vállalt a hazai szcéna életében. A teljesség igénye nélkül olyan legendás helyek tartoztak az érdekeltségébe, mint a Total Car, Fáklya Klub, Supersonic, Diesel Club és a Kashmir–K2, hogy az open air bulikról ne is beszéljünk. Pedig teljesen unortodox módon, külsősként került bele az elektronikus zenei szcéna vérkeringésébe. Aztán ha már úgy alakult, nem hátrált meg. Amit véghezvitt, az ma már történelem – így vezette föl a Primate.hu portál azt az interjút, amelyet 2020 januárjában készítettek Pintér Gáborral. 

10959880_924194564280758_4079363832970839789_n.jpg

A legendás zeneiklub-vezető akkor már nem Magyarországon, hanem Izraelben élt. Azért alijázott, hogy – mint fogalmazott – napfényben tölthesse el utolsó éveit. Ez ugyan megadatott neki, de Pintér Gábor megérdemelt volna még sok-sok évet, hiszen oly sok felejthetetlen kulturális élményt szerzett sokaknak. 

Fonódjék be emléke az élet kötelékébe!

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek