Az Izrael elleni terrortámadás áldozataiért szerveznek jótékonysági koncertet Nyíregyházán

2023. November 01. / 21:00


Az Izrael elleni terrortámadás áldozataiért szerveznek jótékonysági koncertet Nyíregyházán

A Nyíregyházi Evangélikus Nagytemplom ad majd helyet annak a koncertnek, amit az izraeli terrortámadás áldozataiért szerveznek 2023. november 5-én, vasárnap délután 5 órakor. A koncerten olyan nagynevű művészek lépnek majd fel, mint Malek Andrea, Oláh Gergő, Teszter Nelli, Nógrádi Gergely és Jáger András. A nyíregyházi koncert védnöke Dr. Kovács Ferenc, polgármester. A támogatói jegyek ára 3000 forint.

A magyarokat megdöbbentette az az összehangolt támadás, ami október 7-én érte Izraelt. Az országban sok helyen tartottak szimpátiatüntetést Izrael állam mellett. Jákov Hadasz-Handelszman, Izrael Állam magyarországi nagykövete a parlament külügyi bizottság ülésén azt mondta: 

„október 7-én nem egy terrortámadás történt, hanem egy pogrom, és még a holokauszttúlélők is azt mondják, hogy a holokauszt során sem éltek meg ilyet; a Hamász terroristái embereket kínoztak meg, gyermekeket gyilkoltak meg. Ez teljes pusztítás, barbár cselekedet volt, és a Hamász olyan fenyegetést jelent, mint az ISIS. Hozzátette: a Hamász az ISIS-hoz hasonlóan nem tesz különbséget a nemzetiségek között.

nyíregyháza-koncert-11-05.jpg

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Jonathan Sacks rabbi a hit erejéről
2024. Július 12. / 10:19

Jonathan Sacks rabbi a hit erejéről