Az árvaként felnőtt Fauda-sztár mélyen együttérez az október 7-én elárvult gyerekekkel

2024. Május 22. / 15:33


Az árvaként felnőtt Fauda-sztár mélyen együttérez az október 7-én elárvult gyerekekkel

Október 7-e mindannyiunknak hatalmas lelki megrázkódtatást okozott, de mivel a palesztin-arab terroristák mészárlása miatt sok gyermek árván maradt, Jákov Zada Daniel izraeli színészt (aki a Fauda című sorozatban Elit alakította) különösen megrázta a tragédia. Hiszen ő maga is félárvaként nevelkedett: 2 és fél éves volt, amikor meghalt az édesanyja, emiatt 3 nővérével együtt árvaházban nőtt fel.  

A 44 éves Jákov Zada Daniel kisgyermekként lett árva: 3 évesen került a dél-izraeli Neradim településen található S.O.S. faluba, amely 15 éven át az otthona volt. 

– Két és fél éves koromban meghalt az anyukám, s mivel négyen voltunk testvérek, apám nem tudott minket egyedül nevelni. Lényegében életem első emléke az, hogy három évesen a három nővéremmel megérkezünk Neradimba – mondta a Fauda izraeli sorozattal világhírűvé vált színész a brit Jewish News című lapnak Londonban, ahová zsidó gyermekek számára rendezett jótékonysági rendezvényre utazott.   

Yaakov-on-his-recent-trip-to-London-for-the-Jewish-Childs-Day-Dinner.jpgA Fauda-sztár a londoni jótékonysági rendezvényen

A neradimi intézményben külön apartmanokban éltek a gyerekek, minden házban nyolcan laktak. Egyesek árvaként kerültek oda, mások azonban drogproblémák vagy társadalmi beilleszkedési zavarok miatt.

– Neradim által lettem az, aki vagyok – nyilatkozta a művész –, mert a gyermekfaluban minden fontosabb ünnepségen felléptem színjátszóként különböző műsorokban. Akkor jöttem rá, hogy engem a színészet vonz igazán.

Október hetedikén a palesztin-arabok által megtámadott Nova fesztiválon megöltek egy olyan fiatalembert is, aki ugyancsak Neradimban nőtt fel árvaként. Sigal Itahnak hívták, 27 éves volt és drámapedagógusként dolgozott.

Jákov Zada Daniel mélyen együttérez azokkal a kicsikkel, akik október hetedikén árvultak meg, és tisztában van vele, hogy a gyerekek számára milyen életbevágóan fontos, hogy megfelelő segítséget kapjanak. 

– Azt tudom nekik mondani, hogy élni kell tovább. Trauma érte őket, és semmit nem tudnak arról a világról, amelyben a szüleiket megölték. Támogatnunk kell őket – mondta a színész.

A Jewish News cikke alapján

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek