Club Sababa: bulik, közös programok, egy fiatalos csapat

2023. November 15. / 13:31


Club Sababa: bulik, közös programok, egy fiatalos csapat

Sokak számára ismerős helyzet talán, hogy kikerülve az egyetemről, a nyári táborokat kinőve az ember nehezebben talál olyan közeget, ahol ismerkedni lehet és kapcsolatokat építeni. Pláne, ha felmerül az igény, hogy a zsidóságukat is megélni kívánó fiatalokkal kerüljön kapcsolatba az illető.

Bulik, közös programok, egy fiatalos csapat. Erről szól a Club Sababa

A Mazsihisz ifjúsági osztályának célja olyan pezsgő, aktív közösségi élet kialakítása és szervezése, ahova a fiatalok bekapcsolódhatnak az érettségi és a diplomaszerzés után. Kirándulások, filmesest, tematikus bulik és rengeteg izgalmas játék várja az érdeklődőket. A szervezet nem titkolt célkitűzése elősegíteni a zsidó fiatalok eredményes párkeresését, baráti kapcsolataik erősítését.

A zsidó értékeket és szellemiséget a programokba bújtató Club Sababa üde színfolt a hazai zsidó szervezetek palettáján. Zima-Lipthay Judit, az Ifjúsági Osztály vezetője beszámolt az eddigi tapasztalatokról és terveikről.

– Eddig nem volt olyan fórum, ahol a 18-35 közötti fiatalok rendszeresen találkozhattak, ezért szerettünk volna lehetőséget biztosítani a közös bulikra, játékokra, akár utazásokra is.

A célkitűzés az eltérő igények okán nem könnyű, de a Club Sababa eddigi eseményei sikeresnek mondhatóak. A zenés, kötetlenebb bulik a legnépszerűbbek, a legutóbbi alkalommal 70-en voltak.

Novemberben két alkalommal is találkozhattak a fiatalok: a Kóser játszma egy csapatjátékokat középpontba helyező est kvízzel, videoklip forgatással és vicces, kreatív feladatokkal. A programra dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke is ellátogatott. Személyesen szerette volna támogatását kifejezni a szervezésnek, kiemelve, hogy a jövő kulcsa a zsidó fiatalság dinamizmusában rejlik. A közösségépítés és a kapcsolatok alakítása így nem csupán egyéni sikereket von maga után, hanem a magyar zsidó élet aktivitásának záloga is.

A másik novemberi projekt a Merkazzal közösen szervezett filmnézős est november 26-án, ahol a Late Marriage kerül levetítésre. A film után kezdődő partiba többek között forraltborral és forrócsokival várják a fiatalokat.

A Club Sababa jövőbeli tervei közt olyan izgalmas programok is szerepelnek, mint a peszahi szabadulószoba, a purimi beöltözős buli, és egy kirándulás Szabadkára.

Kiknek szól? 18-35 év közötti zsidó fiataloknak

Mikor lehet bekapcsolódni? Bármikor! A Club Sababa előre meghirdetett programjai nyitottak minden érdeklődő számára, így bármelyikre becsatlakozhatnak.

Zucker-Kertész Lilla

Elérhetőségek:

E-mail: clubsababa@mazsihisz.hu
Facebook: Mazsihisz Ifjúsági Osztály - Club Sababa
Instagram: club_sababa

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek