Tu Bisváti széder expedíció a Rumbach zsinagógában

2024. Január 18. / 13:25


Tu Bisváti széder expedíció a Rumbach zsinagógában

Gyertek el és ünnepeljétek velünk a fák újévét a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában 2024. január 28-án, vasárnap 10 órától. Ez egy nagyszerű alkalom arra, hogy megismerjétek a zsidó hagyományokat, és jól érezzétek magatokat. Belépőjegy árak – teljes árú: 1226 forint, gyerekeknek és nyugdíjasoknak: 613 forint.

Tu Bisvátkor a fák újéve alkalmából a zsidó földnapot is ünnepeljük. A modern időkben ez az ünnep újabb jelentéseket kapott, így sokak számára a környezettudatosság helyeződött a középpontba. Az ünnephez kapcsolódó szokások között van a gyümölcsök és aszalt gyümölcsök és magok, különösen füge, gránátalma, datolya, mandula és szentjánoskenyér fogyasztása.

tu-bisvát-széder-cikkbe.jpg

A program során rengeteg játékos-gyümölcsös feladatot próbálhattok ki és részt vehettek egy szórakoztató Tu bisvát széderen, amin legalább 15 féle gyümölcsöt kóstolhattok meg. Ez egy nagyszerű alkalom arra, hogy megismerjétek a zsidó hagyományokat, és jól érezzétek magatokat.  

PROGRAM

10.00-12.00 óra
Tu bisváti játékos feladatok: fűfej készítés • növessz vicces fűfrizurát • citrus art • ünnepi koktél készítés • Üvegfestés • kitűző készítés • csillámtetkó állomás • gyümölcs szobrászat

12.00 óra
Tu Bisvát széder Rapi-Legény Zsuzsával és Deutsch Péter rabbival

13.00 óra
Hóra táncház

Szervezők: Bálint Ház, Benjamin Óvoda, Rumbi Tanház, Budapesti Zsidó Hitközség és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége

👉🏼 Jegyvásárlás / IDE KATTINTVA
Facabook esemény / 
IDE KATTINTVA

A fák újévének ünnepe nem tekint vissza évezredes hagyományokra, ám manapság egyre népszerűbb ünnep, hiszen az üzenete nemcsak gyönyörű, hanem – különösen a 21. században – aktuálisabb nem is lehetne: ültessünk fákat és becsüljük meg a teremtett világot! Erről az ünnepről szól a Mazsihisz kiadásában megjelent Tu Bisváti zsebkönyv, amelyet szeretettel ajánlunk figyelmükbe!

Az ünnepi füzetet PDF formában le tudja tölteni :

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek