Együtt ünnepelt a WIZO és az újpesti neológ közösség

2021. Március 01. / 15:53


Együtt ünnepelt a WIZO és az újpesti neológ közösség

Az újpesti zsidó templomkörzet és a WIZO Hungary Egyesület tagjai a mostani purimot  együtt ünnepelték az internet révén. A közös ünneplés a visszajelzések szerint sikeres volt, így az újpesti közösség és a WIZO a közelgő pészachot is közösen ünnepli majd.

A WIZO Hungary Egyesület és a Budapesti Zsidó Hitközség Újpest-Rákospalota Templomkörzete együtt ünnepelte a legvidámabb zsidó ünnepet, a purimot – tájékoztatta honlapunkat Memon Katalin, a WIZO Hungary Egyesület elnöke, az Újpest-Rákospalota körzet küldötte.

A jelenlegi helyzetre való tekintettel az ünneplés online módon, zoom segítségével történt több mint negyven résztvevővel, akik számára Szerdócz Ervin főrabbi adott tanítást, s olvasott föl Eszter könyvéből. Memon Katalin hozzátette: ez új lehetőség volt az egyesület és a templomkörzet  közötti együttműködésre, amely a résztvevők visszajelzései szerint sikeres volt, így a pészachot is hasonló módon fogják megünnepelni. Hozzátette: köszönettel tartoznak a főrabbinak a tanításért, valamint Bodor Évának, az egyesület elnökhelyettesének a technikai háttér biztosításáért.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Vasárnap kinyit a szegedi zsinagóga
2021. Május 05. / 13:54

Vasárnap kinyit a szegedi zsinagóga

Mazsihisz hírek
Heisler András: Mindenkit arra kérünk, hogy oltassa be magát!

Kommentek