Boldog karácsonyt kívánunk keresztény honfitársainknak

2023. December 24. / 16:00


Boldog karácsonyt kívánunk keresztény honfitársainknak

A nyugati keresztény világ ma kezdődő, legnagyobb ünnepe alkalmából boldog karácsonyt kívánunk minden honfitársunknak, aki az ünnepet akár hívőként a templomokban, akár otthon, családi körben éli meg. 

A zsidóság által Jesuaként ismert názáreti tanító születésnapja a keresztény vallás egyik legnagyobb ünnepe, amely az elmúlt századokban már nemcsak azok számára bír jelentőséggel, akik vallásosak és hívők – hiszen a karácsony  alkalmat ad arra is, ami vallási hovatartozástól függetlenül a legfontosabb értékek egyike: a meghitt hangulatú, nagy, örömteli családi összejövetelekre. 

Az évnek ebben az időszakában az egymástól messze élő családtagok is arra törekednek, hogy felkeressék egymást és együtt legyenek, mert tudják: akár templomban, akár otthoni körben, de újra és újra meg kell élni a szeretet és az összetartozás pótolhatatlanul fontos emberi élményét.

A zsidó és keresztény békés társadalmi együttélés jegyében kívánjuk, hogy a 2023-as év karácsonyát szeretetetben, örömmel és emlékezetesen ünnepeljék meg hívő és nem hívő honfitársaink egyaránt. 

(Címlapkép:Pixabay)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek