Erős Ferenc emlékére jelenik meg A holokauszt nemzedékei című kötet

2024. Január 02. / 14:26


Erős Ferenc emlékére jelenik meg A holokauszt nemzedékei című kötet

A Virág Teréz Traumakutató Csoport 2021. április 15-én rendezett, A holokauszt nemzedékei – Traumatizált generációk az interperszonális, szociális és kulturális térben című online konferencián elhangzott előadásokat tartalmazza egy hamarosan megjelenő kötet az Animula Kiadó gondozásában. A mű szerkesztői: Bárdos Katalin, Heller Mária és Vörös Kata.

– Örömmel jelezzük, hogy hosszas előkészületek után megjelenik az az általunk szerkesztett kötet, amely a Virág Teréz Traumakutató Csoport 2021. április 15-i, „A holokauszt nemzedékei – Traumatizált generációk az interperszonális, szociális és kulturális térben" című online konferenciáján elhangzott előadásokat tartalmazza – adta hírül Vörös Kata, az OR-ZSE oktatója.

414479083_856666349797198_5745873765284486983_n.jpg

Mint írta, „a tanulmányok sok szempontból vizsgálják a holokauszt által okozott társadalmi traumák továbbélésének, generációk közötti öröklődésének kérdéseit. A szerzők pszichológusok, pszichiáterek, szociológusok, történészek, vallástörténészek, a téma szakértői. A konferenciát még Erős Ferenc szociálpszichológus szakmai vezetésével kezdtük szervezni. Sajnos korai halála megakadályozta, hogy a konferencián részt vegyen. A könyvvel rá emlékezünk".

A kötet szerzői: Kroó Adrienn, Richter Júlia, Bakó Tihamér–Zana Katalin, Pető Katalin, Vajda Júlia, Békés Vera–Claire J. Starrs, Gyáni Gábor, Gábor György, Háberman Zoltán, Menyhért Anna, Jablonczay Tímea, Pécsi-Pollner Katalin

Aki szeretné megvásárolni a kötetet, az előre jelezheti vásárlási szándékát az Animula kiadónak e formanyomtatvány kitöltésével. A kiadó az előjegyzett és kifizetett példányokat postán kézbesíti.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek