Erős Ferenc emlékére jelenik meg A holokauszt nemzedékei című kötet

2024. Január 02. / 14:26


Erős Ferenc emlékére jelenik meg A holokauszt nemzedékei című kötet

A Virág Teréz Traumakutató Csoport 2021. április 15-én rendezett, A holokauszt nemzedékei – Traumatizált generációk az interperszonális, szociális és kulturális térben című online konferencián elhangzott előadásokat tartalmazza egy hamarosan megjelenő kötet az Animula Kiadó gondozásában. A mű szerkesztői: Bárdos Katalin, Heller Mária és Vörös Kata.

– Örömmel jelezzük, hogy hosszas előkészületek után megjelenik az az általunk szerkesztett kötet, amely a Virág Teréz Traumakutató Csoport 2021. április 15-i, „A holokauszt nemzedékei – Traumatizált generációk az interperszonális, szociális és kulturális térben" című online konferenciáján elhangzott előadásokat tartalmazza – adta hírül Vörös Kata, az OR-ZSE oktatója.

414479083_856666349797198_5745873765284486983_n.jpg

Mint írta, „a tanulmányok sok szempontból vizsgálják a holokauszt által okozott társadalmi traumák továbbélésének, generációk közötti öröklődésének kérdéseit. A szerzők pszichológusok, pszichiáterek, szociológusok, történészek, vallástörténészek, a téma szakértői. A konferenciát még Erős Ferenc szociálpszichológus szakmai vezetésével kezdtük szervezni. Sajnos korai halála megakadályozta, hogy a konferencián részt vegyen. A könyvvel rá emlékezünk".

A kötet szerzői: Kroó Adrienn, Richter Júlia, Bakó Tihamér–Zana Katalin, Pető Katalin, Vajda Júlia, Békés Vera–Claire J. Starrs, Gyáni Gábor, Gábor György, Háberman Zoltán, Menyhért Anna, Jablonczay Tímea, Pécsi-Pollner Katalin

Aki szeretné megvásárolni a kötetet, az előre jelezheti vásárlási szándékát az Animula kiadónak e formanyomtatvány kitöltésével. A kiadó az előjegyzett és kifizetett példányokat postán kézbesíti.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Launch of the Year of Remembrance
2024. Április 05. / 10:29

Launch of the Year of Remembrance