Elhunyt Demjén István zenész, Demjén Ferenc bátyja

2022. Április 08. / 14:07


Elhunyt Demjén István zenész, Demjén Ferenc bátyja

83 éves korában meghalt Demjén István, aki a hatvanas években a Számum, a Dogs, a Liversing és a Meteor együttesekben játszott együtt a nála 8 évvel fiatalabb öccsével, Demjén Ferenccel. Demjén István azonban – öccsével ellentétben, aki ,,Rózsi" művésznéven óriási előadóművészi és zeneszerzői karriert futott be – igen korán, már 1969-ben abbahagyta a koncertezést. 

Arról, hogy miképpen kezdett zenélni, Demjén István így nyilatkozott Bálint Csaba  Beatinterjúk II. című könyvében: „Öcsémék megalakították a Számum együttest, valamikor 1964 körül. A Zrínyi Nyomdában próbáltak, lehívott, hogy hallgassam meg, hogy mit csinálnak. Akkor volt nagy sláger a She Loves You, de nem tudták hozzáénekelni a második szólamot. Kapásból melléénekeltem, a második próbán már tag voltam" – írja a 24.hu.

demjen-e1649413273824.png

Demjén István (a fenti képen középen guggol) énekelt, míg Demjén Ferenc basszusgitáron játszott. A külvárosi Dogs és a Liversing egyaránt botrányzenekarnak számítottak, csak kislemezeik jelenhettek meg, azokon is más énekeseket kísértek. Demjén Ferenc végül a Sakk-Mattba igazolt, majd később a Bergendy zenekarban ben vált országosan ismert zenésszé. 

Addigra Demjén István már abbahagyta a zenélést. Az okokról ezt mondta: „1969 őszén hagytam abba a zenélést, addig mindig minden zenekarban együtt játszottunk. Cigányélet volt, se vasárnap, se éjjel, se nappal. Nejemmel már magnón üzengettünk a végén egymásnak, ezt már így nem akartam tovább csinálni".

Legyen neki könnyű a föld!

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek