Boldog születésnapot, Gyuri bácsi!

2022. Január 04. / 14:27


Boldog születésnapot, Gyuri bácsi!

Igen, Korda Györgyöt is elérte a Györgyök szokásos sorsa, belőle is „Gyuri bácsi” lett. Viszont ez a „Gyuribácsizás” az ő esetében nem is annyira a korának szól, sokkal inkább annak a szeretetnek és közmegbecsülésnek, amit évtizedek óta élvez. S ha már a koránál tartunk: az ország egyik legnépszerűbb táncdalénekese éppen ma lett 83 éves! Éltesse az Örökkévaló az emberi kor végső határáig!


Az 1960-as évek óta megszakítás nélkül ott lenni az élvonalban: ehhez nemcsak tehetség kell (amiből neki bőven adatott), hanem szorgalom, kitartás, nyitottság, kíváncsiság, életöröm. S mindez benne van Korda György tekintetében: elegendő egyszer találkozni vele, elegendő egyszer látni közelről a színpadon, elegendő egyszer játszani vele egy parti pókert, s az ember máris megérzi, hogy ebből a csodálatos hanggal megáldott énekesből árad az öröm, az élet és az élni vágyás öröme. 

Ma ünnepli a 83. születésnapját, és még tavaly is leforgatott egy vadonatúj klipet (ennek mi is annyira megörültünk, hogy közzé is tettük, itt megnézhetik). Szeretnénk mi nyolcvan fölött ilyen ragyogó testi-lelki állapotban lenni!

Apropó, lelkiállapot: hadd osszunk meg egy privát információt. Gyuri bácsi egyik barátja tavaly azt mesélte, hogy „a Gyuri nincs jól”. Jaj, talán beteg, kérdeztünk vissza, mire jött a válasz: „lelkibeteg: belebetegedett, hogy a pandémia alatt nem tudott találkozni a közönséggel”.

Korda György több mint hatvan éve van a pályán, s íme, képes belebetegedni abba, ha a szeretett közönségét nem láthatja… Igen, ez ő… Ez Gyuri bácsi, az örökké mosolygó szemű sármőr… Éltesse az Örökkévaló legalább 120 évig köztünk egészségben és szeretetben!

(Címlapkép: Meglepetés.hu)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek