Soha többé nem tűrjük büszkeségünk, becsületünk semmibevételét

2013. Április 07. / 14:16


Soha többé nem tűrjük büszkeségünk, becsületünk semmibevételét

MAZSIHISZ


A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége mindenkit felszólít, hogy akadályozzuk meg a holokauszt áldozatai emlékének meggyalázását.Évről-évre tízezrek vesznek részt az Élet Menetén, ahol a meggyilkolt több százezer magyar zsidóra emlékezünk. Idén, ugyanerre a napra hirdette meg egy csoport a „Magyar Motoros Menet” elnevezésű rendezvényt. A motorosok felvonulásukkal érinteni akarják a zsidó negyedet, a Dohány utcai zsinagóga környékét is.

Rendezvényüknek az „Adj Gázt!” címet adták, amely félreérthetetlenül utal az Auschwitzban mérgesgázzal meggyilkolt több mint négyszázezer honfitársunk kínhalálára, s egyben felhívást jelent a rémtettek megismétlésére. Tervük tűrhetetlen, szégyenteljes támadás, amelyet egyetlen pillanatig sem tűrhetünk el.

A MAZSIHISZ felszólítja a hatóságokat – ha valóban, s nem csak szavakban kívánják garantálni a magyar zsidóság biztonságát –, hogy minden rendelkezésükre álló eszközzel akadályozzák meg a menet megtartását.

Kérünk mindenkit, akinek fontos a magyarság becsülete, a demokrácia, az emberi egyenlőség eszméje, az elpusztítottak emléke, hogy 2013. április 21-én jöjjön a zsidó negyed kapujához, és saját testével akadályozza meg, hogy a gázhalált emlegetők bemehessenek Budapest történelmi zsidó negyedébe.

Jöjjenek el!

Tegyük világossá, hogy országunk földjén soha többé nem tűrjük büszkeségünk, becsületünk semmibevételét, legyünk bármilyen vallásúak, katolikusok, reformátusok, zsidók, izraeliták, tartozzunk a többséghez vagy a kisebbséghez, egyenként mutassuk meg, hogy az aljasság korának véget kell vetni.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek