Mazsihisz Szeretetkórház: Megvan a következő ütem kivitelezője

2020. Május 21. / 11:05


Mazsihisz Szeretetkórház: Megvan a következő ütem kivitelezője

Kiválasztották a Mazsihisz budapesti, Amerikai úti Szeretetkórházában folyó beruházás következő ütemének kivitelezőjét: a II. épület mintegy nettó 1,56 milliárd forint költségű fejlesztését a Kolmann Bau Kft. vállalta el. A szintén a kórház részét képező III. épület modernizácója márciusban zárult le, ezt a beruházást szintén a Kolmann Bau végezte el.


A Magyar Építők című szaklap januárban számolt be róla, hogy már keresik a kivitelezőt a Szeretetkórház teljes körű felújításának egy jelentős üteméhez. Most az uniós közbeszerzési adatokból kiderült : a II. épület mintegy nettó 1,56 milliárd forint költségű fejlesztését a Kolmann Bau Kft. vállalta el. 

A kórház II. épülete 1910-ben készült el, de a tömb állapota mára leromlott, így egy nagyobb, a teljes kórházat érintő, 5 milliárd forintos fejlesztéscsomag részeként újulhat meg. Az építési engedélyt a projekt szeptemberben kapta meg a fővárosi tervtanács és a kerületi főépítész támogatásával.

A jelenleg 2241 m2 alapterületű II. épületet a Kolmann Bau összesen 227 négyzetméterrel bővíti: többek között új főbejárattal és betegfelvételi részleggel is. Ezzel együtt a háromszintes, magastetős kórháztömb régi lépcsőházait elbontják, helyükre modern és akadálymentesített lift és lépcsők épülnek. Felújítják a teljes homlokzatot is, új térkialakítást létrehozva elbontanak több válaszfalat, lecserélik a nyílászárók jelentős részét, valamint számos egyéb építészeti, villamoshálózati és épületgépészeti feladatot elvégeznek.

A teljes fejlesztéssorozatban a most lezajló projekt a második ütem: mint azt a honlapunk is megírta, több év alatt 5 milliárd forintból alakítanak ki egy modern, XXI. századi kórházat a hosszú ideje működő intézményből. A megújult kórház egyben gerontológiai központ is lesz, 3-4 fős, klímával felszerelt szobákkal.

(Címlapkép: a beruházás látványterve)

Forrás: Magyar Építők


mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek