Finn delegáció a Mazsihisz elnökénél

2021. Október 11. / 12:32


Finn delegáció a Mazsihisz elnökénél

A Finn-Izraeli Társaság elnöke, Risto Huvila és a finn parlament egyik képviselője, Antero Laukkanen tett látogatást a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) székházában, ahol Heisler András elnökkel folytattak megbeszélést. 


Risto Huvila, a Finn-Izraeli Társaság elnöke, valamint Antero Laukkanen, a finn parlament tagja megbeszélést folytatott Heisler Andrással, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökével.

20211008_125337.jpgBalról jobbra: Risto Huvila, Heisler András és Antero Laukkkanen

A találkozón a vendégek hiteles információkat kaptak a magyar zsidó közösségről, a Mazsihisz intézményrendszeréről, a társegyházakhoz  fűződő kapcsolatainkról, a magyarországi zsidó-keresztény párbeszédről.

Risto Huvila újságíró és televíziós személyiség, aki a zsidó közösségek és Izrael állam pártfogója szerte a világon. A Mazsihisz elnökét megajándékozta  a Truman elnök és Izrael csodája című, 2018-ban megjelent könyvével. 

Antero Laukkanen 2015-ben került be a finn parlamentbe a kereszténydemokraták színeiben. Espoo városában teljesít papi szolgálatot. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek