Augusztus 24-étől ismét látogatható az OR-ZSE Könyvtára

2020. Augusztus 19. / 15:59


Augusztus 24-étől ismét látogatható az OR-ZSE Könyvtára

Az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem Könyvtára 2020. augusztus 24-étől a koronavírus-fertőzés járványügyi szabályainak betartása mellett újra fogadja olvasóit. A könyvtár további intézkedésig hétfőn és csütörtökön, 10 és 14 óra között az alábbi feltételekkel látogatható.

■ A Könyvtárba való belépés e-mailben történő regisztrációhoz kötött, amelynek szándékát az olvaso@or-zse.hu címre küldött emailben tudják jelezni az olvasó teljes nevével, az olvasójegy számával és a látogatás időpontjával. A hétfői látogatáshoz péntek 12 óráig lehet regisztrálni, a csütörtöki belépéshez pedig szerda 14 óráig, amelyről minden esetben visszaigazoló emailt küldenek a könyvtár munkatársai. Amennyiben látogatásakor csak lejárt könyvtári tartozását rendezi, kérik, hogy azt a regisztráció során külön jelezze.

■ Az olvasók és a kollégák védelme érdekében kötelező az arcot és orrot egyszerre eltakaró maszk viselése az Egyetem és a Könyvtár egész épületében.

■ Az Olvasóterem bejáratánál elhelyezett kézfertőtlenítő használata belépéskor kötelező, kilépéskor ajánlott.

■ Az olvasószolgálati pultnál kötelező a két méteres várakozási távolságot betartani, továbbá az Olvasóteremben is kérik ezt a távolságot megtartani a többi olvasótól.

■ A Könyvtárban egyidőben fogadott látogatók száma maximum hét fő lehet.

■ Igénybe vehető szolgáltatások: helyben olvasás, könyvek kölcsönzése, adatbázishasználat és szaktájékoztatás. Másolási megrendeléseiket – a mennyiségtől függően – egy héten belül elektronikus formában tudják teljesíteni.

■ A könyvtár alkalmazottai arra kérik az olvasókat, hogy raktári kéréseiket lehetőleg előző napon juttassák el az olvaso@or-zse.hu email címre.

■ A lejárt könyvkölcsönzések térítésmentes visszajuttatására július 9-éig van mód, ezt követően napi 100 Ft késedelmi pótlékot kell fizetni.

■ A kölcsönzésből visszahozott könyvek 72 órára karanténba kerülnek, emiatt e példányok használata és kikölcsönzése a következő nyitvatartáskor lesz lehetséges.

■ A szabadpolcról levett könyveket használat után az erre a célra kihelyezett könyvbölcsőre szükséges elhelyezni, hogy így biztosíthassák elkülönítésüket.

■ Az olvasói számítógépek korlátozott számban használhatók, emiatt lehetőség szerint használják saját laptopjukat.

orzse-könyvtár-Nyitás_plakát.jpg

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Közélet
Kié 1956? A forradalom köszöntése
2020. Október 22. / 19:52

Kié 1956? A forradalom köszöntése

Kommentek