Talmud a színpadon – Amikor a hagyomány életre kel…

2019. November 07. / 15:57


Talmud a színpadon – Amikor a hagyomány életre kel…

Fúziós improvizációs színház a magyar impró-szcéna meghatározó szereplőivel, a Grund Színház és az Itt és Most Társulat közös estjén dr. Balázs Gábor eszmetörténész közreműködésével, 2019. november 10. szombat este 7 órától a Bálint Házban (Budapest, VI. ker., Révay u. 16.). Érkezés, 18.40 órától, jegyvásárlás elővételben 2000 forint, helyszínen: 2500 forint. 


A Talmud NOW 5, a Bálint Ház 25 éves. Ünnepeljünk együtt ezen az estén.

A színház: sűrített élet –, az improvizációs színház pedig különösen az. A Talmud nem csupán ősrégi szövegek áthatolhatatlan, arámi nyelvű tengere, hanem rólunk is szól, arról, hogy végre élünk. A szereplői úgy beszélgetnek, mint mi a barátainkkal: feszülten, koncentráltan, szabadon. Vita, amelyet körülfolynak a kommentárok, ahol mindenki egyszerre beszél – ez a Talmud. És ilyen az a színház is, amelyben mindenki főszereplő. 

A két társulat a talmudi történeteket, ahogy a talmudi rabbik a Bibliát, Itt és Most írja át, értelmezi újra. Sosem lehet előre tudni, vajon meddig tart és hogyan végződik egy-egy jelenet, hol a határ a hagyomány és a jelen, a Talmud és az életünk között. 

Szervezők: Talmud NOW, Bálint Ház
Partnerek: Mozaik HUB, Limmud Magyarország, Grund Színház, Itt és Most
Társulat
Részletek: talmud.hu

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek