Jön Al Pacino nácivadász sorozatának a második évada

2020. Augusztus 04. / 15:37


Jön Al Pacino nácivadász sorozatának a második évada

Az Amazon berendelte a Hunters című sorozat második évadát, írja a Deadline. Az Al Pacino főszereplésével készült, 1970-ben játszódó, nácivadászatatról szóló széria alkotója, David Weil alig várja a folytatás készítését. Weil korábban elmondta, hogy anyai nagyszülei is holokauszt-túlélők voltak, nagyrészt az ő történetük inspirálta őt a sorozat megírása idején.

A népszerű sorozattal nem volt mindenki megelégedve. Az Auschwitz Múzeum szerint a Hunters pontatlan tényeket tartalmaz a koncentrációs táborban történtekről, ami nemcsak a történelmi tények szempontjából problémás, hanem kifejezetten káros a jövőre nézve is. A múzeum a sorozat azon jelenetével nem értett egyet, melyben a táborbeli foglyokat állították a sakkmezőkre és velük játszottak.

David Weil reakciójában elmondta, hogy átérzi a felelősséget, de számára épp az volt a fő célkitűzés, hogy egyetlen valós személy nézőpontját se sajátítsa ki a sorozat, ezért ügyelt a tábori tetoválások eltúlzására is: például minden karakter bőrébe vésett szám magasabb 202499-nél, ami az utolsó kiadott szám volt a haláltáborban.

Nem akartam, hogy valamelyik szereplőnk megkapja egy valódi áldozat számát, ahogy a saját, egyedi történeteikből sem akartam kölcsönvenni egy-egy jelenethez– fogalmazott.

Az írás forrása: 24.hu

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Darvas főrabbi: Kívül-belül kiváló
2024. Február 15. / 12:23

Darvas főrabbi: Kívül-belül kiváló