26. Zsidó Kulturális Fesztivál: GerendáSwing a Hegedűs Gyula utcai zsinagógában

2024. Augusztus 13. / 10:46


26. Zsidó Kulturális Fesztivál: GerendáSwing a Hegedűs Gyula utcai zsinagógában

A Hegedűs Gyula utcai zsinagógában egyedülálló zenei élmény várja az érdeklődőket a "GerendáSwing!" koncerten 2024. szeptember 10-én, kedden este 7 órakor a 26. Zsidó Kulturális Fesztivál keretében. 

Ez a koncert a legendás jazzdallamok ünnepe lesz, amelyet a szakma legtehetségesebb zenészei keltenek életre. Minden feltétel adott lesz egy feledhetetlen estéhez!

Az est középpontjában a neves gitáros és zeneszerző, Gerendás Péter áll, akinek a zene iránti szenvedélyéhez tökéletesen párosul a legkülönfélébb műfajok ötvözésének képessége. Hozzá csatlakozik a színpadon Kőszegi Imre dobon, Ifj. Szakcsi Lakatos Béla zongorán, és Hárs Viktor nagybőgőn, akik mindannyian egyedi művészetükkel járulnak hozzá az együtteshez.

Részletes program és jegyvásárlás a képre kattintvaRészletes program és jegyvásárlás a képre kattintva

És ha ez még nem lenne elég, a koncert sztárvendége a szenzációs Wolf Kati , aki Frank Sinatra, Michael Bublé, Tony Bennett, Louis Armstrong és mások klasszikusait felvonultató repertoárjához adja magával ragadó hangját. Az ikonikus magyar dalok jazz feldolgozásait és Gerendás Péter legkedveltebb szerzeményeit is felvonultató műsorral ez az este a zene egyesítő és inspiráló erejének felejthetetlen ünnepe lesz.

Az előadásról néhány rövid kérdés erejéig Gerendás Pétert kérdeztük:

Úgy tudom, igazi fúziós műsorral készül az idei Zsidó Kulturális Fesztiválra. Milyen stílusú dallamokat hallhat majd a közönség?

Igen, egy kis zenei utazást teszek, elugrom a jazz és a swing világába, kiváló jazz muzsikusokkal. A műfajok ötvözése mindig izgalmas dolog.

Van személyes kedvence, amit a legszívesebben énekel?

George Gershwin Summertime-ja különleges kedvencem.

Nem először lép fel zsinagógában. Van jelentősége és van különbség egy ilyen szakrális jellegű helyszín és más koncertterem között?

Nagyon szeretek szakrális helyszíneken játszani, hozzátesz az élményhez, annak ellenére, hogy ezek a helyszínek akusztikailag nem koncertezéshez lettek tervezve. Mégis finom muzsikálással ragyogóan be lehet tölteni a teret.

Zucker-Kertész Lilla

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
A vicces beszélés közössége: Boros Lajos emlékére