Önkéntes temetőgondozásra érkeznek a világ több országából Budapestre, a Kozma utcai zsidó temetőbe

2021. Július 15. / 15:49


Önkéntes temetőgondozásra érkeznek a világ több országából Budapestre, a Kozma utcai zsidó temetőbe

Önkéntes temetőgondozásra érkeznek fiatalok a világ több országából Budapestre, a Kozma utcai zsidó temetőbe – tájékoztatta a Kozma Utcai Zsidó Temető Barátai szervezet az MTI-t.

A közlemény szerint július 20-27. között húsz 18 és 28 év közötti fiatal érkezik Budapestre a világ egyik legnagyobb zsidó alapítványa, a Jewish Agency és az izraeli kormány diaszpóraügyeiért felelős minisztériuma közös támogatásával.

A programra nyilvános pályázaton lehetett jelentkezni, a résztvevők egyenként 25 órás önkéntes szolgálatot látnak el a Kozma utcai zsidó temetőben. Az önkéntesek között vannak, akik Kanadából, Izraelből vagy Fehéroroszországból érkeznek Magyarországra – olvasható a közleményben.

Mint írták, munkájukért cserébe a résztvevőknek fizették a repülőjegyeket, továbbá szállást és kóser ellátást is kapnak, valamint kulturális programokat – zsinagóga-látogatásokat, közösségi találkozásokat és fürdőlátogatást – is szerveznek számukra. Különböző alkalmakkor neológ és ortodox rabbik és közösségi aktivisták is fogadják majd a külföldi vendégeket.

A tervek szerint az önkéntesek legfőbb feladata az új szakaszjelző táblák telepítésének megkezdése, továbbá festésben és gyomlálásban is részt vesznek majd.

A közleményben emlékeztettek, a Kozma utcai temető több mint negyedmillió zsidó ember végső nyughelye.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
„Az államot nagy felelősség terheli a múlt megismertetésében"
Mazsihisz hírek
Új tálitok, mezuzák, tefilinek a Budapesti Rabbiságon
Megemlékezések
Ma volna 91 éves Réz Pál, a Holmi legendás főszerkesztője

Kommentek