Ma van a Fiatalok Világnapja – éljenek 120 évig!

2020. Augusztus 12. / 10:42


Ma van a Fiatalok Világnapja – éljenek 120 évig!

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) számtalan módon kötődik a fiatalokhoz, az ifjúsághoz: van óvodánk és iskolánk a BZSH fenntartásában, van egyetemünk, amely egyre szélesebb nemzetközi kapcsolatokat ápol, és vannak ifjúsági szervezeteink, táboraink, amelyeknek munkájára mindannyian büszkék lehetünk. Nem csak ma, a fiatalság nemzetközi napján, hanem minden egyes napon.


Az Egyesült Nemzetek Szövetsége (ENSZ) 1998-ban tette meg augusztus 12-t a Fiatalok Világnapjává annak érdekében, hogy a fiatal generációk hangja minél nagyobb erővel és számban eljuthasson a közvéleményhez és a politikai döntéshozókhoz. Minden évben van olyan kiemelt, központi téma, amelynek kapcsán az ifjúsági szervezetek a hangjukat hallathatják, az idei a Youth Engagement for Global Action (Ifjúsági fellépés globális cselekvésre) címet kapta. Akit a téma részletesebben érdekel, kattintson ide.

A Mazsihisz és a BZSH fenntartásában több olyan intézmény működik, amely az ifjúság neveléséért és oktatásáért felelős, ennek következtében tudjuk, hogy milyen óriási felelősség a következő nemzedékek felnevelésével foglalkozni. Köszönjük ifjúsági szervezeteinknek, önkénteseinknek és minden zsidó fiatalnak, hogy együtt munkálkodhatunk velük egy közös jövő felépítése érdekében – értük dolgozunk, de nélkülük nem menne!

(Címlapkép: egy versenyző a budapesti Maccabi játékokon. Fotó: Szentgyörgyi Ákos)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek