Közösségi gyűjtés indult egy II. világháborús történetekről szóló filmhez

2021. Március 02. / 16:42


Közösségi gyűjtés indult egy II. világháborús történetekről szóló filmhez

A Személyes Történelem Produkció második világháborút átélt mesélők személyes történetei alapján készít rövidfilmet budapesti középiskolások részvételével. A filmkészítők közösségi gyűjtést indítottak a mű létrehozására, amelynek bemutatója április 16-án, a Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapján lesz. 


– Filmet készít a Személyes Történelem Produkció második világháborút átélt  mesélők személyes történetei alapján, budapesti középiskolások részvételével. A rövidfilm kortárs budapesti helyszíneken animált elemekkel jeleníti meg a holokauszthoz és a háborúhoz fűződő történeteket, láthatóvá téve a város emlékezetének történelmi rétegeit, ugyanakkor a nézők lehetőséget kapnak, hogy a mesélők személyes nézőpontjából éljék át a rendkívüli eseményeket – tájékoztatta honlapunkat Borbás Gergő, a Személyes Történelem Produkció produkciós vezetője.

A kampány ideje alatt bemutatkoznak további alkotók, történetmesélők, a stáb és a társadalmi kommunikációért felelős filmes partner, az Északi Támpont Egyesület tagjai. Az érdeklődők betekintést kaphatnak a program korábbi éveinek kutató- és színházi folyamataiba a Személyes Történelem Budapest Facebook oldalán

A készülő kisfilm gyártásához közösségi gyűjtést szervez a produkció stábja az Adjukössze.hu  felületén, amelyet ITT érhetnek el.

A kisfilm tervezett bemutatója április 16-án, a Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapján lesz, további információk a program weboldalán és Facebook oldalán.

(Fotó: Andris András Mayer)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Örökjáradék
Heisler András: Bízom a magyar kormány józanságában
Hírek, lapszemle
Temető őrzi a zámolyi zsidók emlékét
2021. Március 19. / 10:56

Temető őrzi a zámolyi zsidók emlékét

Kommentek