Zsidó boldogság délen: esküvők a bombák árnyékában

2019. November 13. / 16:49


Zsidó boldogság délen: esküvők a bombák árnyékában

A rakéták tüzében is él a szerelem, a napokban Dél-Izraelben, rakétaveszélyben zajló esküvőket nem mondják le és megszervezésük az egész ország közös ügyévé lett.

Egy a nyilvánosságban megjelenő, házasodni készülő párt Netta Barzilai is meglátogatott váratlanul, miután tudomást szerzett a történetükről. Az Eurovízió 2018-as győztese is a 12-es csatornáról értesült a Beer-Sevában megtartott, tegnapi esküvőről és úgy döntött, meglepi az ifjú szerelmeseket, így fejezi ki tisztelgését bátorságuk előtt, Efrat és Eliran így váratlan esküvői ajándékot kaptak. Barzilai szelfizett és énekelt a párral és a násznéppel, tovább fokozva a hangulatot a háborús esküvőn.

Sokan, köztük hírességek is kerestek helyet a közösségi médiában nagy létszámú esküvők számára északon, mert délen a biztonsági helyzet miatt tilos nagy tömegeknek összegyűlniük. Az ország lakói összefogtak a zavartalan örök hűségeskük érdekében, mert van, aminek, rakéták ide vagy oda, meg kell történnie, a szerelemvallások száma, a szeretet intenzitása nem csökkenthet a világban. Északi párok páros esküvőkre tettek javaslatot ismeretlen déli honfitársaiknak és az esküvői ismerkedések népszerűnek bizonyultak, idegenek kötik össze együtt az életüket: egy nép, egy szív.

A 12-es csatorna riportere, Branu Tegene a háborús hírek nappali beolvasása után kedd éjjel már egy szderoti esküvőn táncolt. Mert az élet él és élni akar, a szerelem mindent legyőz.

A The Jerusalem Post írása alapján

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek