Felújították a tapolcai zsidó temető 300 méter hosszú kőkerítését

2021. Május 10. / 08:36


Felújították a tapolcai zsidó temető 300 méter hosszú kőkerítését

A felújítás keretében teljes hosszában kijavították és kifugázták a kőkerítést, a tetejét betonnal zárták, pótolták a hiányzó köveket és helyreállították a leomlott falrészeket. A munka – amelyre a Tapolcai Értékmegőrző Egyesület pályázott – a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (MAZSÖK) támogatásával valósult meg.

A Tapolcai Értékmegőrző Egyesület sikeres pályázatának köszönhetően mintegy hétmillió forintos támogatással és társadalmi munkával újult meg az izraelita temető hozzávetőlegesen háromszáz méter hosszú kerítése mostanra – írja a Veol.hu.

Az egyesület elnöke, Neszler Imre elmondta: a temető kitisztítása, felújítása már korábban elkezdődött, az egyesület Nőklubja helyi önkéntesek segítségével végezte el a munkát, és megtisztította a növényzettel benőtt területet, majd – ugyancsak a nőklub és a MAZSÖK jóvoltából – megújult a ravatalozó.

A fejlesztéseket folytatják: energiatakarékos világítással és kamerarendszerrel szeretnék felszerelni a területet, és emlékparkká alakítanák a temetőt, így Tapolca a zarándokturizmusba is bekapcsolódhatna.

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

(Címlapkép: Középen Neszler Imre a tapolcai zsidó temetőben. Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek