Ferenc pápának tetszik, hogy szombatot tartunk

2020. Március 24. / 18:27


Ferenc pápának tetszik, hogy szombatot tartunk

Nagyot ment a YouTube videómegosztón az a mindössze 1 perces felvétel, amelyen a katolikus egyházfő, Ferenc pápa a zsidóság szombattartását méltatja. Habár az interjú 2 évvel ezelőtt készült, most futott körbe a világon a Spanish Seventh Day Adventist csatorna jóvoltából. Nem is csoda, hiszen Ferenc végül is azt üzeni a keresztényeknek, hogy nekik is jó volna megtartani a sábeszt.

A zsidók szentnek tekintik a szombatot, a hét azon egyetlen napját, amikor – az Örökkévalónak hála – nem kell dolgozni, mindenki együtt lehet a családjával, s kedvére játszhat, pihenhet – mondja Ferenc pápa abban a YouTube videóban, amelyet a Spanish Seventh Day Adventist csatorna osztott meg egy 2018-ban készült interjú alapján.

Ebben a katolikus egyházfő azt fejtegeti, hogy a szüntelen munka tönkreteszi az ember testi, lelki és szellemi egészségét, ami nem csak az egyénnek, hanem a társadalomnak is káros. Ezért van kiemelkedő jelentősége a zsidóság szent szombatjának, amikor Izrael népe megpihen és az Örökkévalót dicséri.

A felvételt Smuel Elijahu izraeli főrabbi így kommentálta: hihetetlennek hangzik, de ebben az interjúban a pápa arra szólítja a világ népét, hogy tartsák meg a Szombatot, miképpen a zsidók. Hozzátette: ebből mindenki megértheti, hogy mennyire fontosak a sábesz értékei.

A The Jewish News írása alapján

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek