Ez jó nekünk: Angry Jew, avagy így ugráltasd Mendelt

2020. Február 13. / 13:59


Ez jó nekünk: Angry Jew, avagy így ugráltasd Mendelt

Szerző: Kácsor Zsolt

A zsidó vonatkozású okostelefonos alkalmazásokat kínáló sorozatunkban ezúttal egy nagyszerű játékot ajánlunk. Még szerencse, hogy szombaton nem szabad telefont használnuk, hiszen ez az Angry Jew nevű játék komoly függőséget okoz.


Az Angry Jew klasszikus „ugrálós-elkapós” játék klasszikus játékelemekkel, de „zsidósan” tálalva: a főhősünket nem Marionak hívják, hanem Mendelnek, és nem drágaköveket kell gyűjtenünk, hanem Bibliákat. A forgatókönyv szerint a XIX. századi Oroszországban vagyunk, ahol Mendel egy ősz rabbi tanácsára fog hozzá a gyűjtögetéshez – meg persze az evéshez, hiszen a rabbi szerint főhősünk vézna, mint egy zsiráf.

A játék grafikája gyönyörű, a zenéje pedig – mi más lenne? – kelet-európai klezmer. Ahhoz, hogy előrejussunk, különböző szinteket kell teljesítenünk, ráadásul lehetőség van versenymódra is: szóval a tervezők gondoskodtak róla, hogy bekapjuk a csalit, és napi 24 órában ugráltassuk szegény Mendelt. Ami minket illet, egész nap elszórakoznánk vele, mert ez a játék: nekünk jó. Még szerencse, hogy idővel egészen bizonyosan beköszönt a Szombat, és akkor kénytelenek leszünk abbahahagyni. Ha ide kattintanak, akkor letölthetik, és máris gyűjtögethetik a Bibliákat. Jó szórakozást!

A sorozat első része.

A sorozat második része.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Mártír-istentiszteletek országszerte 2021/5781 
Hírek, lapszemle
Heisler András: Nem megyünk bele a játékba
Magyar zsidó arcképcsarnok
Magyar zsidó arcképcsarnok: Szabolcsi Bence (1891-1973)

Kommentek