Címkék

Antiszemitizmus

Megemlékezések / 2022. Szeptember 12. / 11:07

Komárom: A rettenet megtörtént a zsidókkal, megtörténhet másokkal is

Szlovákiában szeptember 9-e a holokauszt és a rasszista erőszak áldozatainak napja, ebből az alkalomból szervezett megemlékezést a komáromi Selye János Gimnázium a Komáromi Zsidó Hitközséggel közösen. A helyi zsinagógában egyperces néma csönddel emlékeztek a holokauszt áldozataira, majd Paszternák Antal, a hitközség elnöke és felesége köszöntötte a résztvevőket – írja a szlovákiai magyar nyelvű Felvidék.ma portál.

Zsidó világ / 2022. Szeptember 01. / 15:52

Jó emberek voltak – Dési János dokumentuminterjúja a Klubrádióban

Az elpusztított nagydobronyi zsidóságról, valamint a velük való együttélésről szól az a dokumentuminterjú, amelyet Dési János újságíró készített, s amelyet hangjáték sávban rádiószínház gyanánt ad le a Klubrádió szeptember 3-án, szombaton délután 2 órakor. Mivel ez az időpont a sábesz idejére esik, felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy a műsort másnap, azaz szeptember 4-én, vasárnap reggel 8-9 óra között újra leadja a rádió.

Hírek, lapszemle / 2022. Augusztus 30. / 18:58

Tömegesen menekülnek a zsidók Oroszországból

Mióta megindult Oroszország Ukrajna elleni inváziója, tömegesen kezdtek el menekülni a zsidók Oroszország területéről, annak ellenére, hogy nincsenek jelentős harci cselekmények az országban és a lakosság egyelőre minimálisan érzi csak a háború súlyát – írja mai cikkében a Portfolio.hu, amely szerint a zsidó közösséget célzó, diszkriminatív intézkedéseknek nincs nyoma Oroszországban, viszont a politikai nyomásgyakorlás egyre nagyobb.

Mazsihisz hírek / 2022. Augusztus 30. / 13:32

Mazsihisz: Horthy-szobornak sem a Parlamentben, sem azon kívül nincs helye

Magyarországon sem az Országgyűlés hivatali helyiségeiben, sem máshol nincs helye egy olyan ember szobrának, akinek a regnálása alatt emberek százezreit fosztották meg alapvető emberi jogaiktól, aki százezrek tragikus haláláért felelős, és aki az ország történetének egyik legnagyobb katasztrófájába kormányozta hazánkat.