MAZSÖK-forrásból teljes körűen megújult a somogyvári zsidó temető

2022. Augusztus 19. / 09:08


MAZSÖK-forrásból teljes körűen megújult a somogyvári zsidó temető

Új terméskőfal, új bejárati kapu, helyreállított sírkövek és gyönyörűen megtiszított terület: ilyen kép fogadja most a somogyvári zsidó temetőbe látogatókat. A beruházás a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) szervezésében és finanszírozásával, valamint a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (MAZSÖK) anyagi támogatásával valósult meg.

Mint korábban több cikünkben beszámoltunk róla: a Mazsihisz szervezésében és finanszírozásával folyamatosan helyreállítják azokat a vidéki zsidó temetőket, ahol sérült, megdőlt sírkövek találhatók.

új kapu.jpgA somogyvári zsidó temető új bejárata

Korábban hírt adtunk róla, hogy a Somogy vármegyei Somogyváron Csapi István mester helyreállította a ledőlt, széttöredezett sírköveket, de a temető rendbetételét illetően most újabb fejleményről számolhatunk be. 

terméskő fal.jpgAz új kerítés terméskőből épült

Tamás Péter, a Mazsihisz vidéki temetőrendezésért felelős csoportvezetője arról tájékoztatta honlapunkat, hogy a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (MAZSÖK) anyagi támogatásával a somogyvári zsidó temető területét megtisztították, új kőkerítést emeltek a létesítmény köré terméskőből, továbbá a temető új bejárati kaput is kapott. A munkálatok a napokban fejeződtek be. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek