Megtisztelő és felemelő érzés lesz – Kozma Orsi és Váczi Eszter a közelgő purimi koncertjükről

2024. Március 19. / 08:14


Megtisztelő és felemelő érzés lesz – Kozma Orsi és Váczi Eszter a közelgő purimi koncertjükről

Kozma Orsit és Váczi Esztert kérdezte Zucker-Kertész Lilla a fergetegesnek ígérkező purimi koncerttel kapcsolatban, ahol egy igazán különleges előadást láthatunk majd tőlük és Behumi Dóritól. A produkcióban közreműködik Fenyő Iván.

Behumi Dóri, Kozma Orsi és Váczi Eszter purimi koncertje 2024. március 24. vasárnap, este 7 órakor a Rumbach zsinagógában. Sztárvendég Fenyő Iván.

Jegyvásárlás a képre kattintvaJegyvásárlás a képre kattintva

Milyen érzés újra együtt énekelni?

K.O: Egy ideje nem énekeltünk együtt, de a próbák alatt ez nem érződött egyáltalán.

V.E: Szerencsére a barátságunk 24 éve töretlen, ezért ez alatt a hosszú idő alatt bőven volt lehetőségünk újra és újra összeállni egy-egy produkció erejéig. Így ez a mostani eset sem rendhagyó. Mindig örülünk, ha összehoz minket egy produkció.

Hallottatok-e esetleg a Purimról korábban?

V.E: Abszolút. A férjem révén a zsidó ünnepek is részei az életemnek.

K.O: A Purimról hallottam már, de Bíró Eszter mesélt erről nekem bővebben, mikor felkért a koncertre. Részletesen mesélt Eszter történetéről, a perzsa uralom alatt élő zsidó közösség megmeneküléséről.

Miben lesz most más ez a koncert?

K.O: Maga a Purim különleges története teszi azzá számomra, ami keretet ad azoknak a daloknak, amelyeket előadunk a lányokkal. Izgalmas dalokkal készülünk, lesz jó pár olyan, ahol három szólamban éneklünk. Megtisztelő és felemelő érzés lesz a Rumbach zsinagógában fellépni, már nagyon várom.

V.E: Egyrészt a műsor összeállításában, hiszen az összeválogatott dalok egyetlen egy kivételével mind zsidó szerzők dalai. Azt a bizonyos kivételt azért mertük hozzácsapni, mert a Jazz+Az zenekaron kívüli közös fellépéseink egyik általunk nagyon szeretett darabja, ami a Purim táncos mulatság részéhez igazán passzolna. Amiért külön hálás vagyok, az a csodálatos helyszín, amit a Rumbach zsinagóga épülete nyújt. És szeretném megemlíteni Bíró Esztert is, akit emberként és előadóművészként is nagyra tartok, nagy öröm számomra, hogy egy ilyen remek művész kért fel minket a szereplésre és a közös munkára.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
A széder-est varázsa
2024. Április 25. / 09:13

A széder-est varázsa