A szobrászműhelyben már látható, milyen lesz Hajós Alfréd emlékszobra

2022. Július 06. / 14:59


A szobrászműhelyben már látható, milyen lesz Hajós Alfréd emlékszobra

Mint annak idején beszámoltunk róla, Hajós Alfréd Emlékszobor megalkotására írt ki pályázatot 2020-ban a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (Mazsike) és a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. A pályázaton Nagy Attila A magyar delfin aranya jeligével ellátott pályaműve nyert, a készülő alkotásról a Mazsike közölt képeket a Facebook-oldalán. 

A kiírás célja az volt, hogy méltó emléket állítson Hajós Alfréd munkásságának és örökségének, a nyertes pályamű pedig kifejezze a Hajós Alfréd által képviselt eszmeiséget is. A pályázat második fordulójába öt alkotó pályázata jutott be, közülük az első helyezett Nagy Attila hódmezővásárhelyi szobrászművész lett, aki „A magyar delfin aranya” jeligével küldte be pályamunkájának makettjét.

ha.jpg

A Mazsike a Facebook-oldalán osztott meg képeket a készülő műről, pontosabban annak 1:1-es agyagmodelljéről, amelyet most is megosztunk önökkel.

Hajós Alfréd (1878-1955) az újkori olimpiai játékok első magyar bajnoka, akinek egész életműve, sportolói, sportvezetői, újságírói, építészi és közéleti tevékenysége példaértékűen testesíti meg az ókori olimpiai eszményt, a test és lélek harmóniájának fontosságát, amelyet az újkori játékok a hitvallásuknak tekintenek.  


mazsihisz icon

Címkék

Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek