Beeri kibuc: Magyarország-erdő

2024. Február 29. / 10:06


Beeri kibuc: Magyarország-erdő

Az Izraelben hivatalos látogatáson tartózkodó Mazsihisz küldöttsége ma reggel meglátogatta a Hamász iszlamista terrorszervezet október 7-i terrortámadásában legsúlyosabban érintett Beeri kibucot, ahol a küldöttség a saját szemével győződött meg arról, hogy mit műveltek a barbár terroristák. A Beeri kibuc a támadás előtt Izrael egyik legsikeresebb kibuca volt, ahol az erős közösség virágzó gazdasággal társult.

A kibuc megtekintése után Dr. Grósz Andor, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnöke személyesen átadata a kibuc képviselőinek a Mazsihisz és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) által kezdeményezett adománygyűjtő kampány során, a magyar zsidó közösség által összegyűlt közel 16 millió forintról szóló oklevelet. Az összeget hamarosan a Beeri kibuc képviselői által megadott bankszámlára átutaljuk.

A látogatás alaklámából a Mazsihisz küldöttége egy gyönyörű olajfát ültetett el a kibuc területén, amelyről a Keren Kayemeth LeIsrael-Jewish National Fund (KKL-JNF) KKL jelen lévő képviselője úgy fogalmazott – Ebből a kis fából, majd egy erdőt szeretnénk és ezt Magyarország-erdőnek fogjuk hívni.

Emlekleklap_cikkbe-page-001.jpg

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek