Mazsihisz egyházi adó 1%: gondoskodunk nemzedékről nemzedékre

2022. Április 06. / 15:10


Mazsihisz egyházi adó 1%: gondoskodunk nemzedékről nemzedékre

Kérjük, támogassák a gondoskodó Mazsihiszt adójuk 1 százalékával!

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) az ősi zsidó hagyomány értékeit követve dolgozik a magyar zsidóságért és ezáltal a teljes magyar társadalomért, hiszen tudjuk: egy társadalom nem működik egyéni és közösségi gondoskodás nélkül. Kérjük, támogassák adójuk egyházaknak adható 1 százalékával a nemzedékről nemzedékre gondoskodó Mazsihiszt!

Technikai számunk: 0358! 

Köszönjük mindazok támogatását, akik az adójuk 1 %-nak felajánlásával már az előző években is a Mazsihiszt, Magyarország legnagyobb zsidó felekezetét tüntették ki bizalmukkal! Most arra kérjük Önöket, hogy az idei adóbevallásuk során is segítsék adójuk 1 százalékával a Szövetségünk értékteremtő és közösségépítő munkáját!

Az önök felajánlásai révén értékeket teremtünk és közösségeket építünk, és ebbe nemcsak a jövő generációk zsidó szellemben való nevelése és oktatása tartozik bele az óvodától az általános iskolán és gimnáziumon át az egyetemig, de az idősekről való gondoskodás is. Az új nemzedékeknek kötelességük az előttük járókról való gondoskodás, ezért a legmagasabb színvonalon látjuk el betegeinket és az időseinket Szeretetkórházunkban és idősotthonainkban.

Taghitközségeink és templomkörzeteink révén számos zsinagógát tartunk fenn országszerte és a fővárosban, hiszen a közösség nem létezik zsinagógák nélkül: át kell adni a tudást és a hagyományt nemzedékről nemzedékre! 

nyito-werk-2.jpg

Az egyik legfontosabb bibliai parancs, hogy támogatnunk kell a segítségre szorulókat, ezért az adományozás a zsidóság egyik legszebb hagyománya – ennek szellemébem siettünk azonnal az ukrajnai zsidó és nem zsidó menekültek megsegítségére.

Kérjük, hogy idén is tüntessék ki bizalmukkal Magyarország legnagyobb zsidó felekezetét, támogassák adójuk egyházaknak adható 1 százalékával a nemzedékről nemzedékre gondoskodó Mazsihiszt!

A technikai számunk: 0358!
Megszolgáljuk a bizalmukat!
Gondoskodunk.mazsihisz.hu

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Ma este beköszönt Sziván hónapja – Hódes Tov!
Hírek, lapszemle
Új vezetőséget választott a Bét Orim reform zsidó közösség

Kommentek