A MAZS Alapítvány is köszöntötte az ápolókat a világnap alkalmából

2022. Május 12. / 15:32


A MAZS Alapítvány is köszöntötte az ápolókat a világnap alkalmából

A mai nap az ápolók nemzetközi napja. Ez alkalomból a MAZS Alapítvány szeretettel köszönti ápoló munkatársait és mindazokat az elkötelezett segítőket, akik áldozatos munkájukkal támogatják a magyarországi holokauszttúlélőket – olvasható a szervezet honlapján.

A Magyarországi Zsidó Szociális Segély (MAZS) Alapítvány több mint 30 éve dolgozik a közösségért. Alapvető feladatunk a magyarországi zsidó holokauszttúlélők segítése. Ezt a munkát komplex szolgáltatáscsokor biztosításával tudjuk végezni, melynek része az idősek otthonában történő ápolása is. A tavalyi év során több mint ezer holokauszttúlélő életét tettük könnyebbé ápolási szolgáltatással, de a zsidó közösségen is túlmutatva Budapest különböző kerületeiben élő idősekhez összesen hatezer alkalommal tettek látogatást a MAZS által megbízott ápolók – olvasható Az ápolók világnapjára című írásban, amely az alapítvány honlapján jelent meg.

Mint írják: a MAZS Alapítványnak egyik legfontosabb célja, hogy 3 évtizedes szakmai tapasztalatukra támaszkodva hasznos segítséget nyújtsanak a rászoruló idős embereknek, lehetővé téve, hogy egészségben, méltóságban, biztonságban élhessenek minél tovább – a zsidó közösségben és azon kívül is.  

A teljes írás ide kattintva érhető el. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek