Rétvári Bence: nem szabad egyetlen lépést sem megengedni az antiszemitizmus felé

2024. Május 26. / 18:18


Rétvári Bence: nem szabad egyetlen lépést sem megengedni az antiszemitizmus felé

Nem szabad egyetlen lépést sem megengedni az antiszemitizmus és az erőszak felé – mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Vácon.

Rétvári Bence, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője a Vác és a Dunakanyar zsidósága deportálásának 80. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen arról beszélt, hogy korábban úgy gondolták, az antiszemitizmus és a háború a múlthoz tartozik, és soha nem tér vissza.

Fotó: Lakatos Péter / MTIFotó: Lakatos Péter / MTI

Hozzátette, az elmúlt években szembesülni kellett azzal, hogy új antiszemitizmus alakult ki Európában, amely az illegális migrációval érkezett.

Felhívta a figyelmet arra: „a második világháború óta az elmúlt évben nőtt a legnagyobb mértékben az antiszemita támadások sora”, hozzáfűzve, Németországban naponta átlagosan öt ilyen bűncselekményt követnek el.

Rétvári Bence azt mondta, hogy több nemzetközi kutatás szerint Magyarország és Olaszország a legbiztonságosabb hely Európában a zsidóság számára. Ez azért is van így, mert a magyar kormány minden idegen- és magyargyűlölettel szemben zéró toleranciát hirdetett - jelentette ki.

A háborúról szólva hangsúlyozta: az első fegyvert nem szabad odavinni, mert utána érkezik a többi.

Úgy vélekedett: az elmúlt évtizedekben Közép-Európában és sok generáció alatt Nyugat-Európában talán túl kényelmessé és túl egyszerűvé vált az élet, ezért a sokadik generáció már elveszítette a veszélyérzetét és a józan gondolkodását.

Európának vissza kellene nyernie természetes veszélyérzetét, és akkor vissza tudná szorítani az antiszemita és a háborúpárti hangokat, hogy újra béke és biztonság legyen Európában – hangoztatta Rétvári Bence. (MTI)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Miskolci Zsidó Közösség: Munka és megújulás
Zsidó világ
Igen izgalmas előadások ma is a Hunyadi téren