Ómerszámlálás közösen: hatodik nap

2020. Április 14. / 19:00


Ómerszámlálás közösen: hatodik nap

Számoljunk ómert közösen: ez a hatodik nap! A pészachtól sávuótig tartó ómerszámlálás jó esetben közösségi esemény, ezt igyekszünk pótolni rövid videóinkkal. A hatodik ómert Toronyi Zsuzsa, a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár igazgatója mondja. Köszönjük mindenkinek, aki vállalkozik a feladatra, s ne feledjék: nyitottak vagyunk a jelentkezésekre, számoljunk közösen!


Zsinagógáinkban egyelőre nem tudunk együtt lenni, így a pészachtól sávuótig tartó ómerszámlálás most virtuálisan zajlik. Ha van kedvük a következő hetekben csatlakozni hozzánk, akkor jelezzék nekünk, küldjenek rövid videókat, s közzétesszük! 

Ómerszámláláskor a következő áldást mondjuk: Báruch átá ádonáj, elohénu melech háolám áser kidsánu bemicvotáv vecivánu ál szefirát háómer . Azaz: Áldott vagy, Örökkévaló, Istenünk, a világ uralkodója, aki megszentelt bennünket parancsolataival, s megparancsolta nekünk az ómer számlálását. Ezen áldás után következik az aktuális nap, jelen esetben tehát: a hatodik! Nézzék és hallgassák Toronyi Zsuzsát, a zsidó múzeum vezetőjét!


(Címlapkép: cocoparisienne/pixabay)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek