Megújul és kibővül idén a budapesti Judafest

2019. Július 08. / 22:25


Megújul és kibővül idén a budapesti Judafest

Szerző: Kácsor Zsolt

Az elmúlt évek legnépszerűbb magyarországi városi utcafesztiválja, a Judafest idén új koncepcióval és új helyszínekkel várja a látogatókat. A rendezvényen bemutatkozni kívánó zsidó szervezetek július 25-ig nyújthatnak be pályázatot a részvételre.


Teljesen megújult koncepcióval és új helyszínen várja látogatóit a 12. Judafest Utcafesztivál, amelynek fő attrakciói a Klauzál téren zajlanak majd. A szeptember 20-22 közötti rendezvénysorozat központi témája: „Bemutatkoznak az Őszi Ünnepek”. A Bálint Ház ennek jegyében szervezi  a különböző színházi produkciókat, zenés és táncos színpadi előadásokat, gasztronómiai bemutatókat, tematikus sétákat, amelyek bepillantást nyújtanak napjaink zsidó kultúrájába a belvárosi bulinegyedben. 

Az elmúlt évek legnépszerűbb magyarországi városi fesztiválját a szervezők idén kiemelt partnerhelyszínekkel is gazdagítják, ezek között lesz a Csányi5, a Szimpla Kert, a Vegán Garden, a Massolit könyvesbolt, a Klauzál13 Galéria és a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár is. Ezeken a helyszíneken  különleges beszélgetéseken, workshopokon, koncerteken, gasztro eseményeken és filmvetítéseken vehetnek részt az érdeklődők. Az idei rendezvényen kiemelt hangsúlyt kapnak a zsidó kultúrát megismertető, valamint a szórakoztató gyerek- és családi programok.

Fontos tudni, hogy a Klauzál téri parkoló, Klauzál tér és a Klauzál téri Vásárcsarnok területén a zsidó szervezetek idén is lehetőséget kaphatnak a megjelenésre a fesztivál fő napján, 2019. szeptember 22-én, vasárnap délelőtt 10-től este 8-ig. A részvételre pályázatot kell benyújtani egy, a fesztivál tematikájába illeszkedő saját programtervvel. A Bálint Ház szervező csapata a pályázatokat elbírálás során kiválasztja azokat programokat, amelyek aztán részt vehetnek egy nagy közös sátor alatt a Judafest eseményén. A jelentkezési határidő 2019. július 25.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek