Megújul és kibővül idén a budapesti Judafest

2019. Július 08. / 22:25


Megújul és kibővül idén a budapesti Judafest

Szerző: Kácsor Zsolt

Az elmúlt évek legnépszerűbb magyarországi városi utcafesztiválja, a Judafest idén új koncepcióval és új helyszínekkel várja a látogatókat. A rendezvényen bemutatkozni kívánó zsidó szervezetek július 25-ig nyújthatnak be pályázatot a részvételre.


Teljesen megújult koncepcióval és új helyszínen várja látogatóit a 12. Judafest Utcafesztivál, amelynek fő attrakciói a Klauzál téren zajlanak majd. A szeptember 20-22 közötti rendezvénysorozat központi témája: „Bemutatkoznak az Őszi Ünnepek”. A Bálint Ház ennek jegyében szervezi  a különböző színházi produkciókat, zenés és táncos színpadi előadásokat, gasztronómiai bemutatókat, tematikus sétákat, amelyek bepillantást nyújtanak napjaink zsidó kultúrájába a belvárosi bulinegyedben. 

Az elmúlt évek legnépszerűbb magyarországi városi fesztiválját a szervezők idén kiemelt partnerhelyszínekkel is gazdagítják, ezek között lesz a Csányi5, a Szimpla Kert, a Vegán Garden, a Massolit könyvesbolt, a Klauzál13 Galéria és a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár is. Ezeken a helyszíneken  különleges beszélgetéseken, workshopokon, koncerteken, gasztro eseményeken és filmvetítéseken vehetnek részt az érdeklődők. Az idei rendezvényen kiemelt hangsúlyt kapnak a zsidó kultúrát megismertető, valamint a szórakoztató gyerek- és családi programok.

Fontos tudni, hogy a Klauzál téri parkoló, Klauzál tér és a Klauzál téri Vásárcsarnok területén a zsidó szervezetek idén is lehetőséget kaphatnak a megjelenésre a fesztivál fő napján, 2019. szeptember 22-én, vasárnap délelőtt 10-től este 8-ig. A részvételre pályázatot kell benyújtani egy, a fesztivál tematikájába illeszkedő saját programtervvel. A Bálint Ház szervező csapata a pályázatokat elbírálás során kiválasztja azokat programokat, amelyek aztán részt vehetnek egy nagy közös sátor alatt a Judafest eseményén. A jelentkezési határidő 2019. július 25.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kultúra
Vastaps az idei Zsidó Kulturális Fesztiválnak
Zsidó világ
Maccabi: már húsz magyar aranyunk van, s még nincs vége
Zsidó világ
Megvan az első magyar érem a Maccabin
2019. Július 31. / 16:21

Megvan az első magyar érem a Maccabin

Kommentek