Megjelent az Új Élet legfrissebb száma, vegyék, vigyék, olvassák!

2020. Január 16. / 16:12


Megjelent az Új Élet legfrissebb száma, vegyék, vigyék, olvassák!

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) immár 75 éves lapjában többek között a Mazsihisz által a budai várban rendezett hanuka ünnepségről, a holokauszttúlélők másodgenerációjának megsegítéséről, vagy a szövetség legutóbbi közgyűléséről olvashatnak, az utolsó oldalon pedig Kardos Péter főrabbi-főszerkesztő szokásos öninterjúja található, a mostani írás címe: Díszpolgár.


Az Új Élet 75. évfolyamának első száma a címoldal teljes terjedelmében tudósít a Mazsihisz által a budai várban rendezett hanukka ünnepségről, amelyen beszédet mondott V. Naszályi Márta I. kerületi polgármester, Heisler András, a Mazsihisz elnöke, Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, Jákov Hadas-Handelsman, Izrael állam nagykövete, végül Radnóti Zoltán főrabbi adott tanítást. 

A második oldal egész kolumnája azt a programot tartalmazza, amelyet a Mazsihisz és a Mazs Alapítvány indított a  magyarországi holokauszttúlélők rászoruló másodgenerációjának megsegítésére. Az anyag részletesen tartalmazza a program célját, a rászorulók körét, valamint a program adattárát az értintett budapesti és vidéki irodák, központok, hitközségek elérhetőségével.

A harmadik oldalon olvasható Miklós Dóri írása a Fortepan képmegosztó portálnak a zsidósággal kapcsolatos anyagairól, ugyancsak ezen az oldalon kapott helyet egy beszámoló a Mazsihisz legutóbbi közgyűléséről, valamint a Magyarországi Zsidóságért díj kitüntetettjeiről.

A lapban ezen kívül számos hazai és nemzetközi hír, érdekesség, beszámoló található, vegyék, vigyék, olvassák! 

(Címlapfotó: Bank Phrom – Unsplash.com)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Mazsihisz hírek
A legjobb mód a közösség építésére: együtt segíteni
Élet + forma
Ismerős szegedi szarvas: a Bibliában olvashattunk róla

Kommentek