Írják be a naptárba: január 16-án lesz Az emlékezés sétája

2022. Január 05. / 13:23


Írják be a naptárba: január 16-án lesz Az emlékezés sétája

A budapesti gettó felszabadulásának 77. évfordulója alkalmából rendezik meg Az emlékezés sétája elnevezésű megemlékezést január 16-án, jövő héten vasárnap délután 3 órától. A rendezvényt az Erzsébetvárosi Zsidó Történeti Tár szervezi a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (Mazsike) közreműködésével, a sétát ezúttal Deák Gábor vezeti.


Immár hagyomány Erzsébetvárosban, hogy a budapesti gettó felszabadulásának alkalmából megrendezik Az emlékezés sétáját. Idén a sétát Deák Gábor vezeti, részt vesz a megemlékezésen Elekes Botond unitárius egyházkerületi főgondnok, Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármestere, Őri Imre, a katolikus Avilai Szent Teréz Templom káplánja, valamint Radnóti Zoltán főrabbi, az újbudai Bét Sálom zsinagóga rabbija. 

Aki részt szeretne venni az eseményen, az január 16-án, jövő vasárnap délután 3 órára legyen ott az Erzsébetvárosi Zsidó Történeti Tár épülete előtt  (VII. kerület Csányi utca 5. szám). 

Az emlékezés sétája után várják a résztvevőket  A numerus clausus és a lányok című kiállításnak az Erzsébetvárosi Zsidó Történeti Tárban délután 5 órakor kezdődő megnyitójára.  

Az esemény Facebook-oldalát ITT találják.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek