HanukaFeszt 2023: Sálom hanuka és hávdálá a kicsiknek, neon-party a fiataloknak

2023. December 12. / 11:01


HanukaFeszt 2023: Sálom hanuka és hávdálá a kicsiknek, neon-party a fiataloknak

Szombat délután fellobbant a hávdálá gyertya lángja a Rumbach Zsinagógában. A Rumbi Tanház gyermekei és szüleik elbúcsúztatták a szombatot, valamint meggyújtották a hanukia harmadik lángját. A kicsik muzsikával, tánccal, vidám hanukai dalokkal ünnepeltek, a sok játék mellett elkészíthették saját hanukai olajukat, hanuka-geltekkel töltötték meg az ünnepi trendeliket, és finom fánkot is díszíthettek.

Ezen a különleges napon velük tartott Deutsch Péter rabbi és Radnóti Zoltán főrabbi, Kardos Dani gitárművész és Dési Tamás kántor-hallgató is.

A remek program zárásaként a gyerekek megkapták a Rumbi Tanház ünnepi alkalomra készített hanukai kiadványát, melyet elsőként a rendezvényen résztvevő gyerekek és a Benjamin óvoda ovisai vehettek a kezükbe.

Szombat este a Club Sababa egy fergeteges hangulatú hanukai bulit tartott a Goldmark teremben, aminek keretében meggyújtották a hanukai gyertyákat. A fellobbanó lángok ünneplése mellett ezen az estén a szórakozásé volt a főszerep. A különféle neon elemekkel díszített teremben a fiatalok izraeli és világi számokra táncoltak, a zenét DJ Rétfalvi és társa szolgáltatta.  Aki nem a táncparketten mulatott, az csináltathatott csillám tetoválást, vagy a különféle finom koktélok felett beszélgethetett. A Neon Party legnépszerűbb itala a Sababa koktél lett, amibe az est hangulatához híven némi csillogó, titkos összetevő is került.

A hangulat végig fantasztikus volt, hatalmas nevetések és vidám beszélgetések töltötték be a teret. A fiatalok sokfelől érkeztek, itt pedig lehetőségük nyílt megismerni egymást: akadt köztük, aki zsinagógai közösségből jött, más a Merkazból. Zsidó gimnáziumok végzősei is itt buliztak, valamint az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem (OR-ZSE) hallgatói közül jó néhányan. De nem csak magyar fiatalok, hanem izraeliek is eljöttek, akik ezzel a hatalmas, hajnalig tartó bulival koronázták meg a szombatot és a hanuka harmadik estéjét! 

Zucker-Kertész Lilla

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Megemlékezés Petschauer Attila olimpiai bajnok botlatókövénél
Élet + forma
Rumbi ünnep: évzáró bát micvákkal
2024. Június 20. / 16:18

Rumbi ünnep: évzáró bát micvákkal