„Az összefogás és a hit az, ami megtartott bennünket"

2023. November 14. / 12:24


„Az összefogás és a hit az, ami megtartott bennünket"

A Rumbach-zsinagógában múlt vasárnap nagy sikerrel megrendezett Gyermekek a gyermekekért jótékonysági koncert és családi nap apropóján Orbán Izsák, a Rumbi Tanház egyik madrichja osztotta meg gondolatait honlapunkkal. Szeretettel ajánljuk olvasóink figyelmébe a fiatal diák fontos gondolatait. 

Zsidók. Mindenkinek más jut először eszébe erről a szóról. Lehet kipa, zsinagóga, sabbat, rabbi, Tóra, vagy bármi más, mindegyik válasz különböző. Ez azt bizonyítja, hogy mi is különbözőek, egyediek vagyunk. Egyedi gondolkodásmóddal, egyedi véleményekkel, egyedi érzésekkel, egyedi világnézettel vagyunk megáldva. 

IMG_1411.JPG

Viszont vannak olyan dolgok, amik közösek bennünk. Ilyen például a szeretet, az emberség, a tisztesség, az odaadás, a jótékonyság, és nem utolsó sorban a zsidóságunk, és a Teremtő. Én hiszem, hogy ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetjük azt, hogy mi emberek még létezünk. Az összefogás és a hit az, ami megtartott, és meg is fog tartani bennünket bármilyen időszakban. 

Timeline 1_01_03_14_16.jpg

Ezen emlékkönyv lapjain látható gyerek- és felnőttkezek, valamint a melléjük rajzolt nevek és rajzok az összefogást testesítik meg. Tanúbizonyságot tesznek arról, hogy tulajdonosaik is hisznek az összefogás erejében. Hiszen eljöttek egy jótékonysági eseményre, ahol nevettek, beszélgettek és jól érezték magukat, közben pedig azokért a gyerekekért és felnőttekért imádkoztak, akik ezeket nem tehetik meg. 

Timeline 1_01_03_20_03.jpg

Adakoztak, bízva abban, hogy – talán pont az ő adományuknak hála – egy másik gyerek arca majd boldogságra virulhat. Véleményem szerint ez az élet értelme. Hogy boldogak legyünk, és élvezzük azt. Szeressünk és szeressünk élni. 

Timeline 1_01_03_22_16.jpgFotók: Szentgyörgyi Ákos/BZSH

Minden résztvevő és szervező nevében, valamint remélem, bátran mondhatom, hogy az egész magyar zsidóság nevében szeretnék sok erőt, békességet, és ami a legfontosabb, örömöt és boldogságot kívánni a támogatott árváknak és Izrael népének.

Orbán Izsák madrich, Rumbi Tanház

A Rapi-Legény Zsuzsanna által vezetett Rumbi Tanház a jövőben is szeretettel vár mindenkit a vasárnapi foglalkozásokra, ahol a kicsikkel madrichák és madrichok foglalkoznak, a felnőtteknek pedig Radnóti Zoltán főrabbi, a budapesti Rabbiság igazgatója ad tanítást.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek